11reacties

Helmond betuigt straks steun aan Parijs

Vandaag wordt er een bijeenkomst gehouden in de Cacaofabriek naar aanleiding van de terreurdaad gisteren in Parijs. Iedereen is welkom vanaf 17.45 uur.
Zwaarbewapende mannen stormden gisteren kort voor het middaguur het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo binnen waar een redactievergadering bezig was. Zij doodden 8 journalisten, 1 receptionist, 1 bezoeker en 2 agenten. 4 Van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs.

De bijeenkomst vandaag in de Cacaofabriek staat in het teken van het benadrukken van onze vrijheid, onderlinge verbondenheid en democratie. Stipt om 18.00 uur houdt burgemeester Elly Blanksma een korte toespraak.
De gemeente roept mensen op om een pen of potlood mee te nemen als uiting aan het belang dat wij hechten aan de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Er is gelegenheid om schriftelijk een reactie achter te laten.
De bijeenkomst duurt tot 19.00 uur. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, krijgen de komende dagen de mogelijkheid om een schriftelijke reactie achter te laten in de Stadswinkel.
Zodra er updates zijn, lees je dat hieronder.