6reacties

Voetbalkampioenschap 2017 in Brandevoort

Na de winst van het toernooi vorig jaar, organiseert SV Brandevoort dit jaar het Zilveren Helm Toernooi: het officieuze voetbalkampioenschap van Helmond.
In 1945 werd door Helmondse clubs voor het eerst gestreden om de Zilveren Helm. Deze trofee raakte 6 jaar later zoek en daarmee verdween het evenement geruisloos van de kalender. Op initiatief van PVV werd in 1978 het toernooi opnieuw gehouden en werd er een replica gemaakt van de Zilveren Helm.

7 Jaar later stopte die voetbalvereniging met het jaarlijks organiseren van dit kampioenschap van Helmond. Eind jaren 90 maakte het toernooi opnieuw een comeback nadat een Helmondse amateurvoetballer de originele Zilveren Helm bij toeval vond in café Atgier (zie de foto rechtsboven). Die revival was echter geen lang leven beschoren. Maar enkele jaren later besloot MULO om in 2015, ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum, het Zilveren Helm Toernooi nieuw leven in te blazen. Vorig jaar organiseerde Helmondia het toernooi ter ere van hun 100-jarig jubileum.
Dit jaar is de organiserende voetbalvereniging nog geen 100 jaar, maar namen zij wel de handschoen op want zondag 18 juni is het toernooi op sportpark Brandevoort. Die dag spelen 6 Helmondse clubs in een halve competitie partijtjes van een half uur. De winnaars hiervan strijden om de Zilveren Helm die sportwethouder Frans Stienen mag uitreiken. Daarnaast is er een prijs beschikbaar voor het meest sportieve team van het toernooi. De loting vindt plaats op vrijdag 16 juni om 19.30 uur.

In de reacties hieronder staan updates.