26reacties

Helmond in top 30 van de AD-oliebollentest


De officiële uitslag moet nog bekend worden, maar de Helmondsche Gebakkroam weet nu al dat zij in de top 30 van de AD-oliebollentest staan. Zij kregen een 8,2 als rapportcijfer, zo liet Patrick van Hout weten. “Natuurlijk zijn wij enorm trots met het behaalde resultaat.”
Vorig jaar belandde deze gebakskraam op de hoek van de Markt met de Veestraat met een 7 op plaats 47 in die landelijke ranglijst. Eerder deze maand bekroonde het Nederlands Bakkerij Centrum hun oliebollen voor de vierde keer op rij met goud.
De AD-oliebollentest wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. Bij deze jubileumeditie worden niet 150, maar 250 verkooppunten door het panel bezocht (zie de video). Of zij er nog meer in Helmond hebben getest, weten we niet. Aan het eind van deze maand maakt het AD de officiële uitslag bekend en weten we op welke plek de Helmondsche Gebakkroam is beland.

Nieuw Helmonds nieuws
26 reacties
Reageer

Als die test dan maar een beetje meer betrouwbaar is dan de haringtest...
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/15/schijn-van-belangenverstrengeling-bij-ad-haringtest-a1581261

Zegt toch nix die stomme ad lijst!
Een en al corrupt zootje

Gewoon zelf proeven en kiezen

Ingrid Bakker

Zal de prijs ook wel weer stijgen

De "Tony" is goedgekeurd!!

Monique van Lierop

Van Harte Patrick, prachtige reclame het zal nu alleen nog maar drukker worden.

Absoluut heerlijk gebak hebben ze hier!!!

Germaine de Laat
Hans Verhofstadt

Noemenswaardig?

Henk van Lieshout

@cor, de prijzen blijven gewoon hetzelfde..... iedereen bedankt voor de leuke reacties!!

Patrick van hout

Update:
Helmondsche Gebakkroam op nummer 30 in de AD-oliebollentest
Met het eerder bekend gemaakte rapportcijfers van een 8,2 zijn de oliebollen van de Helmondsche Gebakkroam op plaats 30 geëindigd dit jaar. Binnen een straal van 50 km scoorde dit verkooppunt de beste oliebollen in die test. Je zult naar Tilburg of Vught moeten rijden om daar dan respectievelijk de nummer 44 en 51 te gaan kopen. Omdat geen enkele Limburgse oliebol de top 75 haalde (zie het kaartje), zullen Limburgers naar Helmond moeten komen voor de lekkerste dichtbij zijnde oliebol.
"Een aangename verrassing! Een oliebol met lekker veel smaak. Je proeft wel iets van olie, maar niet hinderlijk. Maak de korst wat knapperiger en de top ligt binnen handbereik" aldus de jury. De bij Patrick en Hannie van Hout in november opgehaalde oliebollen hadden een gemiddeld gewicht van 105 gram en een vetpercentage van 8,28.

Leuk voor ze hoor ! Echt !
Maar ik kan die hele AD niet meer serieus nemen ..

@De weblog van Helmond op vrijdag 29 december 2017 om 09:41:

En terecht!

Claudia Schoormans

Gefeliciteerd 👌👌

Wen-dy Broekje

Wisten we toch al 😋

Vera van Boxtel

Nou zo enthousiast heb ik weblog nog nooit gezien, zeker gratis oliebollen gehad?
Want als je kritisch leest is deze oliebol behoorlijk aan plaatsen gezakt van nummertje 7 naar schamele nummer 30 in de rangschikking.
Om dan ook nog te roepen dat dit de beste oliebol is binnen straal van 50 kilometer, nou nou....als ik voorwaarden heb gelezen konden deelnemers zich vooraf aanmelden en zou zo maar kunnen dat er zich binnen die straal NIEMAND had aangemeld, ja dan ben je altijd de beste, als je maar betaald voor deelname aan deze AD-test.
Dus graag even nuanceren in het vervolg... blijft voor mij toch nog een lekkere oliebol van Patrick en Hannie van Hout. Dus proficiat met deze prijs, volgend jaar beter resultaat?

Alhoewel als ik oliebollen zelf bak, ik ze nog veel bete vind smaken, maar dan zijn natuurlijk lekker heet, maar die stank he...:-)

Bennie vd Overburg

@Bennie vd Overburg op vrijdag 29 december 2017 om 16:23:

In antwoord op jouw vraag: we hebben geen gratis oliebollen gehad. Deelnemers aan de AD-oliebollentest konden zich inderdaad vooraf aanmelden. Van de nu gepresenteerde top 75 deden dat er 23 niet, waaronder de Helmondsche Gebakkroam.
Fijn dat je kritisch leest. Vraagje aan jou: waar las je dat hun oliebollen van 7 naar 30 gezakt zijn in de rangschikking?

Gefeliciteerd 👍🏼terecht super lekkere oliebollen 😍

Ze zijn ook het lekkerst!!!

Ria van Aerle

Gefeliciteerd en sjapoo 👍👍

Proficiat !!

Annie van de Kerkhof

Der moesten eens Brabanders winnen,dakentochnie? Nu ook alweer Schiedam😠

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat een mooie bekroning op jullie werk 🎉🎉🎉🍾🍾

Wilma Dankers

@De weblog van Helmond op vrijdag 29 december 2017 om 16:45:

Zie jullie eigen aanheftekst boven stukje alinea 2:
Vorig jaar belandde deze gebakskraam op de hoek van de Markt met de Veestraat met een 7 op plaats 47 in die landelijke ranglijst.

Ze zijn dus gestegen van plaats 47 naar 30 en waardering van een 7 naar 8,2 dus ik zat fout, toch nog niet goed genoeg gelezen

@ Bea het AD heeft veel meer lezers in Zuid-Holland dus daar doen er dan ook meer zaken aan mee, vandaar dat Brabant minder kans maakt, maar ja een 10 krijgt alleen de beste van de klas toch en dan maakt het niet uit vanwaar je komt.

Bennie vd Overburg

Maar ze zijn dan ook. Heeeeeeeel lekker

Maria de Vries

We kunnen de AD niet serieus nemen, Deze krant zuigt de resultaten uit hun duim voor eigen gewin. Hoofdredacteur Hans Nijenhuis is een zeer nare arrogante man die ver weg staat van de werkelijkheid. Dit kun je terug zien bij dit programma: https://nos.nl/artikel/2208790-ad-baas-als-je-oliebollen-bakt-zoals-je-praat-snap-ik-die-laatste-plaats.html?

Het neemt niet weg dat ze bij deze kraam lekkere oliebollen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: