15reacties

Helmondse professor Wil Kling overleden

Zaterdagochtend is prof.ir. Wil Kling van de Technische Universiteit Eindhoven tijdens een dienstreis in China een natuurlijke dood gestorven. Wil Kling was getrouwd met PvdA-gemeenteraadslid Mirjam van der Pijl en woonde in Dierdonk. Hij laat daarnaast 3 volwassen zonen en een kleinkind achter. Wil Kling werd 64 jaar.
Met collega’s en promovendi was hij in China voor een cursus/workshop die was georganiseerd in het kader van de samenwerking tussen Cluster-universiteiten en een verband van Chinese topuniversiteiten.
Deze wetenschapper was verbonden aan de faculteit Electrical Engineering van TU/e. Daar studeerde hij af in 1978. Na enkele andere werkgevers ging hij in 2008 terug naar de TU/e. Hij was sinds 1993 al deeltijdhoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en sinds 2000 aan de TU/e.
In december 2008 werd hij benoemd tot voltijds leerstoelhouder van de vakgroep Electrical Energy Systems. Hij leidde onderzoekprogramma’s op het gebied van decentrale opwekking, windenergie, netwerkconcepten en betrouwbaarheid. Kling was ook actief in een aantal internationale organisaties waarvoor hij vele dienstreizen maakte.