Helmondse relschopper meldt zich netjes

De politie heeft na de vertoning van foto’s van relschoppers rondom PSV – Ajax in het opsporingsprogramma Bureau Brabant resultaat geboekt. Een man uit Helmond meldde zichzelf op het politiebureau en werd verhoord. Hij mag niet meer naar voetbalwedstrijden van PSV.
Er kwamen 20 tips binnen. Naar aanleiding van deze tips werden een 19-jarige man uit Valkenswaard en een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor openlijke geweldpleging.
De verdachten van de rellen rondom PSV – Ajax op zondag 1 maart en alle andere mensen die de komende weken tijdens voetbalwedstrijden ongeregeldheden veroorzaken krijgen een verbod om bij het mogelijke kampioensfeest van PSV aanwezig te zijn, daarnaast zullen zij ook een stadionverbod krijgen.
De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te doen. Op maandag 13 april zullen in Bureau Brabant 6 nieuwe afbeeldingen van relschoppers getoond worden. De politie hoopt hiermee de identiteit van andere relschoppers te achterhalen. Mogelijke verdachten kunnen zich voor 13 april bij de politie melden om te voorkomen dat beelden openbaar worden gemaakt.