2reacties

Zusjes delen cadeautjes uit in Elkerliek


De Helmondse zusjes Emma (9) en Sofie (10) deelden maandagmiddag cadeautjes uit aan de kinderen op de Kinderafdeling van het Elkerliek. Zij deden dat vanuit hun Stichting Achterstevoren die wensen van zieke kinderen wil laten uitkomen. Spellen als Zeeslag, Hot wheels en Uno, Barbies, knuffels en cd’s, voor alle kinderen op de kinderafdeling brachten Emma en Sofie iets mee. Ook voor kinderen die heel vaak in het Elkerliek ziekenhuis moeten, zijn maar er die middag niet waren, lieten zij een cadeautje achter. Burgemeester Elly Blanksma was erbij. “Zo jong en dan al zo betrokken, dat heb ik niet eerder meegemaakt en wilde ik graag met eigen ogen zien. Ik ben onder de indruk hoor en steun Emma en Sofie van harte!”
De Stichting Achterstevoren begon vorig jaar op initiatief van Sofie en Emma. Dat doen die 2 Helmondse meiden niet alleen. Achter hen staat een team van vrijwilligers die zich inzetten om wensen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar uit te laten komen. Voor het persoonlijke kind-kind contact voeren de 2 zusjes bijna alle wensen zelf uit en juist dat geeft vaak een extra bijzonder moment voor de zieke kinderen. Dit jaar realiseerden Sofie en Emma al 107 wensen, variërend van een mooi cadeautje tot een dagje in een Ferrari rijden of een dag bij de Marine.
Emma en Sofie kwamen op het idee voor deze stichting, na het zien van de film ‘Achtse-groepers huilen niet’. De naam van hun Stichting Achterstevoren is daarvan afgeleid. Dat kinderlijk woord past bij de gemiddelde leeftijd van de zieke kinderen die we bezoeken aldus Emma en Sofie. Maar ook het getal 8 zit erin verwerkt als verwijzing naar de film. En als je bij ‘tevoren’ de ‘e’ en de ‘o’ omdraait dan krijg je ‘toveren’. “Soms toveren we een beetje” zeggen Emma en Sofie.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Kijk daar wordt ik nou erg vrolijk van, deze twee meiden die het initiatief nemen voor hun leeftijdsgenoten. Dat noem ik nou zorgen voor elkander, en daar hoeft geen WET voor gemaakt te worden.

Dus lieve mensen van Helmond, sta op en doe ook iets voor je medemensen. Emma en Sofie toi toi toi en heel veel succes met jullie Stichting Achterstevoren

Ik ken er 150 en 75 en nog een heel kabinet in Den Haag die hier een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: