2reacties

Verschillende misstanden in 3 woningen


Gisteravond heeft het Peelland Interventie Team (PIT) controleacties uitgevoerd bij 3 woningen in verschillende wijken in Helmond. Daarbij waren de gemeente, politie en de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel betrokken. Er werden verschillende misstanden geconstateerd.
In een woning is een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Het kweekmateriaal is in beslag genomen en wordt vernietigd.
Op 3 adressen is mogelijk sprake van adresfraude. Dat wordt verder onderzocht. Op 1 van die adressen, waarop een bedrijf staat gevestigd, is mogelijk sprake van schijnbeheer en bestaat het vermoeden dat de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon worden overtreden. Er zijn gegevens gevorderd voor verder onderzoek. Die gegevens deelt het PIT-team met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst. Op hetzelfde adres is de elektrische installatie op zolder niet op orde, waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Er is een erkend installateur ingeschakeld om de installatie na te kijken.
Voor wie het nog niet wist: Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het interventieteam doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail info@pitteam.nl. Dergelijke tips worden vertrouwelijk behandeld.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

hopa

Annelies Kerkhof

hebbe ze weer geld om iedereen op te rollen

Danny van de Ven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: