8reacties

Hoogste punt 76 appartementen Suytkade

De bouw van 76 sociale huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf op Suytkade is in volle gang. Aannemer Ballast Nedam Zuid heeft de vierde verdiepingsvloer gelegd en is begonnen met de voorbereidingen voor het dak. Dit markeert het hoogste punt voor het hele bouwproject. Er komen studio’s en appartementen voor 1 of 2 personen. De huurprijs ligt tussen 408 en 670 euro, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Vandaag is de verhuur van de nieuwe woningen gestart. Geïnteresseerden kunnen tot en met zondag 20 september reageren op de woningen via www.woonbedrijf.com of www.wooniezie.nl.
Eind oktober zal een groot deel van de bewoners bekend zijn. Als zij de woning geaccepteerd hebben, mogen ze de kleur van de tegels en het keukenblok kiezen uit een aantal keuzemogelijkheden. Woonbedrijf verwacht dat de bewoners in het tweede kwartaal van 2021 naar hun nieuwe appartement of studio kunnen verhuizen.
Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. De appartementenblokken gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die hier vroeger zat en de haven en scheepvaart in Helmond.
De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen (waarvan de architectuur past bij de andere gebouwen op Suytkade) met ieder 38 sociale huurappartementen. De gebouwen komen aan beide uiteinden van het halfronde Palladio-complex en naast de Motte, de heuvel in het midden van de wijk. Het ene gebouw komt op de kruising van de Suytboulevard met de Frontonstraat, het andere bij de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat. Alle appartementen zijn straks gasloos.
Er komen in totaal:

  • 10 studio’s van 35-45 m² met huurprijs tussen 408 en 477 euro
  • 18 appartementen met 1 slaapkamer van circa 55 m², huurprijs minder dan 600 euro
  • 46 appartementen met 2 slaapkamers van 55-70 m², huurprijs tussen 600 en 650 euro
  • 2 appartementen met 3 slaapkamers van circa 80 m², huurprijs plusminus 670 euro