13reacties

Inbreker kan schoonheidskuur nemen

Het onderstaande filmpje is vanochtend om 7 uur gemaakt door een bewakingscamera in Dierdonk. De kennelijk jonge man is hier bezig met inbreken bij Schoonheidssalon LXRY Skincare aan de Tamariskbeek. De nietsvermoedende schoonheidsspecialiste Sanne Vogels en haar echtgenoot lagen (vers terug van vakantie) nog te slapen toen deze inbreker toesloeg.
Via de garage en achterdeur is de inbreker in de salon binnengedrongen en heeft de hele voorraad aan schoonheidsmiddelen van de schappen gehaald en meegenomen. Die deed hij in de werktas van de echtgenoot, nadat hij daar zijn werkschoenen had uitgehaald. De inbreker nam dus kennelijk volop de tijd voor zijn expeditie. Wel liet hij een fors zandspoor achter en is ook bij de buren in de tuin geweest. Daar verdween onder meer een zonnebril van de tafel. De politie heeft inmiddels technisch onderzoek gedaan.
Sanne Vogels is verdrietig en emotioneel aangeslagen: “Ik ben een startende onderneemster, pas anderhalf jaar geleden begonnen. In die verzorgingsproducten heb ik veel geld geïnvesteerd. Geld dat nog lang niet is terugverdiend. Dit is ook een slag voor mijn bedrijf.”
LXRY Skincare gebruikt producten van Alpha-H, een duurdere lijn.: “Sommige crèmes kosten wel 60 euro per potje. En alle prijzen staan erop, dus de dief weet wat ze waard zijn.” Na dit onaangename ontwaken, denkt mevrouw Vogels ook verder: “gisteren na sluitingstijd belde een man op die perse wilde komen en ik ben aan het navragen of mensen in de straat misschien iemand gezien hebben.” Intussen kan de insluiper met haar schoonheidsproducten aan de slag…
De politie heeft inmiddels de oproep gedaan om contact op te nemen als jij spullen van Alpha-H krijgt aangeboden of weet waar deze spullen nu zijn. Je kunt de politie Helmond bereiken via telefoonnummer 0900-88 44. Anoniem melden kan ook via het nummer 0800-7000. Het ‘referentienummer’ hiervoor 2017168229.