Jarige Justiana van Helmond Sport is blij met bondscoach Kluivert

Gilian Justiana van Helmond Sport was blij verrast toen hij hoorde dat Patrick Kluivert zijn bondscoach werd. Kluivert wordt volgens de NOS de nieuwe bondscoach van Curaçao, de Telegraaf meent te weten dat hij ‘slechts’ voor enkele maanden de supervisor van de voetbalbond van Curaçao wordt.
De verdediger die vandaag 24 jaar werd, is  inmiddels uitgenodigd om eind maart af te reizen voor het WK-kwalificatieduel tegen Montserrat, een eiland in de Caribische Zee.
De verdediger van Helmond Sport die inmiddels 6 interlands voor Curaçao speelde: “Zo’n grote speler: da’s toch geweldig! Ik heb nog geen contact hem gehad, maar het lijkt me heel mooi om met hem te werken. Ik weet dat er plannen zijn om met een vaste kern in Nederland te gaan trainen. Dat is al een hele vooruitgang. Je kunt het niet vergelijken met het voetbal in Europa. Hier zijn tactiek en positiespel heel erg belangrijk. Met Curaçao is het fysieker, het komt meer aan op overleven.”
Curaçao neemt sinds 2010 deel aan het internationale voetbalcircuit. De doelstelling is om de nummer 160 van de FIFA-ranglijst voor het WK van 2018 in Rusland te kwalificeren. “Natuurlijk wordt dat moeilijk, maar niets is onmogelijk. Zeker niet als er een paar goede spelers bij komen” zegt hij tegen de NOS.