1reactie

Stichting Jibb kreeg € 35.000 extra ivm tekort

De stichting Jibb kreeg van de gemeente een eenmalige aanvullende bijdrage van 35.000 euro voor het jaar 2014. Met deze subsidie wordt het tekort gedekt zodat een aantal structurele lasten kunnen worden betaald. B&W verstrekte dit bedrag onder de volgende voorwaarden waaraan Jibb moet voldoen:
• Terugdringing van de huisvestingslasten
• Aanbieden van een sluitende begroting 2015
• Kritisch kijken naar de inhoudelijk taakopvatting, c.q. activiteitenprogramma.
Jibb krijgt van de gemeente Helmond en het Rijk alleen subsidie om hun personeelslasten van de combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches (11,7 fte’s) te dekken. In 2015 bedraagt die subsidie 619.648 euro (vorig jaar was dat 611.696 euro).
Naast personeelskosten maakt de stichting ook ander kosten. De stichting heeft vanaf het begin de opdracht meegekregen om zelf gelden te genereren voor de structurele kosten evenals middelen voor hun activiteiten. Het blijkt dat de stichting goed in staat is fondsen en sponsoring te werven voor sportstimuleringsactiviteiten. Maar het blijkt lastiger om geld voor hun structurele lasten bijeen te krijgen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. En daarom werd er aangeklopt bij de gemeente. Hun jaarlijkse subsidie wordt niet structureel verhoogd, maar ze krijgen wel eenmalig het bedrag van 35.000 euro.
De stichting Jibb (Jeugd In Beweging Brengen) organiseert in Helmond allerlei activiteiten om iedereen (van kinderen tot en met ouderen) zelf kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Op deze manier proberen zij zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden.