2reacties

Karrenvracht aan speelgoed voor Elkerliek

Het Helmondse bedrijf Dorel Juvenile, bekend van merken als Maxi-Cosi, Baby Art en Tiny Love, schenkt het Elkerliek ziekenhuis tientallen producten die goed zijn voor de ontwikkeling van baby of peuter, speelgoed voor kinderen die op bezoek zijn en attenties voor ouders. Aanleiding voor hun donatie is de opening volgende week donderdag van het Centrum voor Geboorte & Gezin in het Elkerliek. In dit centrum is alle geboortezorg bij elkaar gebracht en staat de zorg voor het prille gezin centraal. Moeder en kind blijven voortaan altijd bij elkaar, samen met partner in een gezinssuite. Ook als de baby in de couveuse moet: er zijn 12 suites waar de couveuse op de kamer bij de moeder blijft.
“Het gezin centraal, dat betekent bij ons dat moeder, baby en partner altijd bij elkaar blijven. Net als thuis. Wij passen ons aan hén aan en streven ernaar om zelf als het ware op bezoek te zijn” vertelt 1 van de afdelingsmanagers Annemieke Huijzer. “Met deze donatie van Dorel zijn we heel blij omdat het materiaal de ouders nog meer het gevoel van thuis geven en ook omdat het echt praktisch ingezet kan worden bij de zorg voor de baby.”
Baby’s die lang in het ziekenhuis moeten liggen, zijn gebaat bij materialen die hun ontwikkeling stimuleren. Net als thuis natuurlijk. De pedagogisch medewerkers van het Elkerliek zien daarop toe. Maar ook broertjes of zusjes die op bezoek komen, willen natuurlijk vermaakt worden. Ook daarvoor heeft Dorel spelmateriaal geschonken. Verder zijn er nog attenties die het ziekenhuis in kan zetten bij speciale gelegenheden of in de bijzonder omstandigheid van bijvoorbeeld rouw.
Hein van Bakel maakte onderstaande foto met daarop v.l.n.r. Barbara van Mil, Annemieke Huijzer, Hetty Remmers (Elkerliek ziekenhuis) en Judith van Sambeek van Dorel.