1reactie

Aarle-Rixtelse Koning bij St. Catharinagilde


Tijdens het jaarlijkse Koningschieten gisteren is Tom Hegeman de nieuwe Koning van het St. Catharinagilde Helmond geworden. Bij het 121e schot wist hij het koningszilver te bemachtigen. Daarmee is hij de opvolger van onze columnist Maarten Janssen en komt hij in de lange lijst met Koningen sinds 1950.
Tom is binnen het gilde de Tamboer en is voor de eerste keer Koning van het gilde dat in 1401(!) werd opgericht. Hij werd in 2003 lid van het gilde, komt uit Aarle-Rixtel en studeert in Nijmegen. Op de foto zie je Koningin Lianne Blankesteijn naast de jonge Koning staan.
Het was gisteren een spannende wedstrijd waarbij een groot aantal broeders er op gebrand waren om het koningschap te verwerven.
Ereschutter werd dit jaar Aaron Peters. Hij wist die de vogel naar beneden te halen bij het 112e schot. Er waren prijzen voor de kop, de vleugels en de staart van de vogel.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Een zeer geslaagde dag, wat ook voor mij de eerste keer was samen met Michael. Weer een mooie nieuwe Koning met zijn mooie Koningin Lianne. Op naar weer een mooi jaar, en volgend jaar zijn we er weer bij. Top dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: