10reacties

Man vrijgesproken van verkrachting in theehuis


De rechtbank Oost-Brabant heeft een 44-jarige Helmonder vrijgesproken van de vermeende verkrachting van een vrouw in een theehuis in zijn woonplaats.
De man ontmoette in januari vorig jaar ‘s nachts rond half 2 een vrouw (31) in een café in Helmond. Ze raakten in gesprek en de man bood de vrouw een drankje aan. Vanuit dat café gingen ze even later rond 2.15 uur met z’n tweeën naar een theehuis in de buurt, waarvan hij een sleutel had.
De vrouw verklaarde dat zij in het theehuis op een bank is gaan zitten en dat de man haar begon te betasten. Ze zou toen hebben aangegeven dat hij moest stoppen en dat ze geen seks wilde. Vervolgens zou hij haar naar achteren hebben geduwd, iets over haar gezicht met daarin iets scherps hebben gedaan waarmee hij haar gezicht bekraste en haar op haar oog hebben geslagen. Volgens de vrouw zou ze daarna zijn verkracht. Om 3.15 uur verlaten zij gezamenlijk het theehuis. Omstreeks 3.40 uur komt zij op het politiebureau aan de Traverse en vertelt daar verkracht te zijn.
De officier van justitie vindt dat hiervoor voldoende bewijs is en eiste vorige maand ter zitting 3,5 jaar celstraf (waarvan 6 maanden voorwaardelijk). De man ontkent niet dat hij geslachtsgemeenschap met de vrouw heeft gehad, maar volgens hem zou dit niet onder dwang zijn gebeurd. Ook zou hij geen geweld hebben gebruikt.
In zedenzaken ligt de bewijslast vaak gecompliceerd omdat veelal sprake is van een 1 op 1 situatie waarbij geen andere personen aanwezig zijn geweest. Om tot een bewezenverklaring van de tenlastegelegde verkrachting te kunnen komen moet de rechtbank beoordelen of er voldoende objectieve aanknopingspunten zijn die de verklaring van de vrouw ondersteunen. De rechtbank oordeelt dat deze er in dit geval onvoldoende zijn. Bij de vrouw is onder andere geen letsel aan het oog geconstateerd en ze heeft op essentiële punten een weinig gedetailleerde verklaring afgelegd. Uitlatingen die de man die nacht heeft gedaan kunnen ook zijn lezing ondersteunen dat er sprake was van een vrijwillig seksueel contact. Alles afwegende kan de rechtbank niet met voldoende zekerheid vaststellen (zoals nodig is voor een bewezenverklaring) dat de man de vrouw heeft gedwongen tot het ondergaan van seksuele handelingen. De man wordt daarom vrijgesproken van de tenlastegelegde verkrachting.

Nieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

44 jarige Helmonder, theehuis, natuurlijk een ras echte Helmonder.

Maar verder; een raar verhaal

En daarom heeft het dus geen enkele zin om aangifte te doen als je verkracht bent! Je wordt toch niet gelooft!! ????

Anita van der Kruijssen

@Anita van der Kruijssen op donderdag 2 november 2017 om 14:27:

Of hij heeft het niet gedaan.

@Erik Noten op donderdag 2 november 2017 om 15:24:

Dat kan natuurlijk, maar het blijft zijn woord tegen het hare helaas. Er zijn meestal geen getuigen in de buurt als zoiets gebeurt. Vandaar dat het weinig zin heeft om aangifte te doen helaas

Anita van der Kruijssen

Na cafébezoek een afzakkertje nemen in een theehuis waarvan die onschuldige man de sleutel had is de gewoonste zaak van de wereld.

wel raar ik geloof er geen flikker van

Hennie Pennings

@Anita van der Kruijssen op donderdag 2 november 2017 om 15:47:

Als zoiets gebeurd neem ik aan dat een vrouw toch zich zelf een beetje probeert te verdedigen. Oftewel zijn DNA onder je nagels. Meestal laat een een verkrachting ook andere sporen achter die zie echt wel terug kunnen vinden. Vind het een beetje jammer dat de maatschappij meteen hierin de vrouwen geloofd en de man meteen beschuldigd word voor iets dat hij misschien helemaal niet heeft gedaan.

Martin Duijmelinck

@Anita van der Kruijssen op donderdag 2 november 2017 om 15:47:

Lekker ontspannen gedoe daar in het theehuis. Het slachtoffer had geen oogletsel. Fijn zo'n kopje thee.

@Martin Duijmelinck op vrijdag 3 november 2017 om 06:45:

Dat gebeurt idd ook veel te vaak en sinds #metoo is het helemaal een heksenjacht aan het worden vind ik. Maar een vrouw die net verkracht is heeft niet altijd de moed en kracht om gelijk naar de politie te gaan, dan gaan veel sporen helaas verloren en is er geen bewijs meer.
Maar vals beschuldigd worden maakt idd ook je hele leven kapot!

Anita van der Kruijssen

Hallo Anita.

Ik zit bij De weblog van Helmond op topniveau qua vermaak.

Wat jij beschrijft komt nauwelijks voor.

Het gaat om incidenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: