2 Jongens vast voor zware mishandelingen

De politie heeft maandagmorgen twee Helmondse jongens (17 en 18 jaar oud) aangehouden op het politiebureau. Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij verantwoordelijk zijn voor een aantal zware mishandelingen in 2012.
De mishandelingen vonden allemaal plaats in de tweede helft van 2012. In totaal waren er vijf slachtoffers, allemaal mannen. Zij werden allen geschopt of geslagen door één of meer jongeren en liepen daarbij diverse verwondingen op. Eén slachtoffer raakte ernstig gewond aan het hoofd en een ander slachtoffer verloor enkele tanden. De mishandelingen vonden schijnbaar zonder aanleiding plaats, in de omgeving van het Warandepark of aan het einde van een stapavond als de jongeren op de terugweg waren uit het centrum van Helmond.
De politie in Helmond is naar aanleiding van deze mishandelingen direct een rechercheonderzoek gestart. In totaal werden daarbij 15 jongeren door de politie gehoord. Zij worden allen verdacht van enige vorm van betrokkenheid bij één of meerdere incidenten. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding maandagmorgen van de 17-jarige en 18-jarige jongens. Zij zouden bij meerdere mishandelingen betrokken zijn. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.