5reacties

Misstanden bij 3 panden + 70 verkeersboetes

Gisteren was er een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst in het centrum van Helmond. Tussen 15.00 en 21.30 uur werd daar het verkeer gecontroleerd. In totaal werd door de politie 70 overtredingen geconstateerd. Tegelijkertijd was er een controle door het Peelland Interventie Team (PIT) bij 3 panden in het centrum. Het PIT-team constateerde verschillende overtredingen.

Er werden 70 boetes voor overtredingen en technische mankementen uitgedeeld. Het ging daarbij om verkeersovertredingen zoals te hard rijden, rijden met telefoon in de hand en rijden zonder rijbewijs. Ook werden technische mankementen geconstateerd zoals geen spiegels aanwezig en een defecte uitlaat. De politie hield 1 persoon aan die reed invloed van drugs en 1 persoon die reed zonder geldig rijbewijs.
Bij de PIT-controle werden in een winkel meerdere overtredingen geconstateerd. Vanwege twijfels wordt een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van een uitkering. Verder werd in het pand een vreemdeling aangetroffen. Deze kreeg een boete en een terugkeer-besluit. Daarnaast voldeed het pand niet aan de brandveiligheid, milieuwetgeving en aan de voedselveiligheidseisen. Hiervoor volgt een waarschuwing.
In een horecagelegenheid bleek dat gerookt en vermoedelijk illegaal gegokt werd. Deze bevindingen zijn gedeeld met de NVWA en er is contact gelegd met de kansspelautoriteit. Ook was de leidinggevende niet aanwezig. Daarvoor wordt een waarschuwing verzonden.
En tenslotte werd achter een leegstaand pand een grote hoeveelheid afval aangetroffen. De eigenaar is gemaand om dat op te ruimen.
Bij deze integrale controleactie waren de politie, Senzer, Omgevingsdienst Zuidoost Brabant, NVWA, gemeente en belastingdienst betrokken. Wij van de weblog weten niet om welke panden het gaat.