3reacties

Mogelijk vroeger slachten bij Van Rooi Meat


De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat morgen in gesprek met Van Rooi Meat over het vervroegen van de slachttijden in verband met de hitte.
Van Rooi Meat aan de Roggedijk op het industrieterrein is 1 van de grootste vleesverwerkers in Nederland. Het familiebedrijf met zo’n 1600 werknemers wil graag al om middernacht beginnen met de slacht. Nu kan dat vanaf 04.00 uur, dit is wegens de hitte al een uur eerder dan normaal. Maar nog eerder beginnen is tot nu toe niet mogelijk omdat keuringsinspecteurs vanwege hun arbeidsovereenkomst niet ’s nachts kunnen werken.
Mede-eigenaar Addy van Rooi meldde de NOS. “Hoe eerder je ‘s nachts begint, des te koeler het in de hitteperiode is. We moeten doorwerken omdat de varkensstallen bij de boer anders overvol raken. Die hebben een productie waarbij er telkens jonge dieren bijkomen. Die moeten op hun beurt worden vervoerd naar de slachterij. Gebeurt dat niet, dan komen er dus steeds meer dieren in de stal. Dan wordt het daar steeds warmer, en dat is niet goed voor het dierenwelzijn.”
De Bucket Boys gingen vorig jaar naar deze varkensslachterij om te zien hoe het slachtingsproces eraan toe gaat.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

mooi en duidelijk product goei uitleg ,ik lust dat vlees wel van DE VAN ROOIJ,S MEAT

Piet van Seggelen

Herrie schoppers snachts bah bah...

Jolanda van Os

De aanvoer van varkens vandaag bij slachthuis Van Rooi Meat in Helmond. Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights werden de trucks uren in de wacht gezet in een overdekte parkeerplaats tegenover het slachthuis. "Maar nog steeds kwamen de dieren met opengesperde monden, snel en oppervlakkig ademhalend, de poort binnen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: