30reacties

Fuseren Helder Helmond en Helmond Aktief?

De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief hebben vorige week ingestemd met een intentieverklaring tot fusie. De uitslag van een onderzoek naar de meerwaarde van samenwerking moet aan het einde van dit jaar definitief duidelijkheid geven.
Deze zomer spraken de fracties van beide partijen intensief over hun politieke agenda’s. Zij zien veel overeenkomsten en blijken in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s in onze stad.

De Helmondse gemeenteraad kent momenteel 13 politieke partijen/fracties. 4 daarvan zijn lokale partijen waarvan 3 in de oppositie. Deze versnippering in de gemeenteraad is volgens Helder Helmond en Helmond Aktief (met respectievelijk 3 en 1 raadszetel) niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen in de raad voorrang te geven. Dit was voor hen een belangrijke reden om het onderzoek naar samenwerking te starten.
Op de bijgaande foto zie je de bestuursvoorzitters Cor Koolen (Helder Helmond) en Sjef van Tilburg (Helmond Aktief) de intentieverklaring tot fusie tekenen. De fractievoorzitters Michael Rieter (Helder Helmond) en Berry Smits (Helmond Aktief) staan erbij. Die 2 werden in 1998 voor het eerst raadslid voor de niet meer bestaande partij Helmondse Belangen. 

In de reacties hieronder staan updates.