1reactie

Gulden Feniks nominatie voor Cacaofabriek

De Cacaofabriek is genomineerd voor de Gulden Feniks, een prestigieuze renovatie-prijs. In de categorie Transformatie strijdt onze culturele hotspot om de eer met de Einsteinbaan (starterswoningen in een leegstaand kantoorpand in Nieuwegein) en de grootste kanshebber De Hallen in Amsterdam.
“De Cacaofabriek is een mooi behoud van een industrieel erfgoedstuk, dat met nieuwe culturele en commerciële functies energie geeft aan een verlaten stuk centrumrand” aldus de jury over hun transformatie.
Er kwamen dit jaar 42 inzendingen binnen. De jury bezocht een longlist van de meest veelbelovende projecten. Op basis van die jurybezoeken werden de genoemde projecten genomineerd. Over 47 dagen (op woensdagmiddag 3 juni) reikt de onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) in Amsterdam de prijs uit.
De NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Deze prijs is vernoemd naar de mythische feniks die in staat was om uit zijn eigen as herboren te worden. Dit jaar beleeft deze verkiezing haar zeventiende editie.