19reacties

Nostalgische stoomtrein via Brandevoort


Vanochtend passeerde de stoomtrein van de Eifelland Expres het station Helmond-Brandevoort. Die trein vertrok vanaf Rotterdam voor een vierdaagse reis langs de Moezel en de Saar in Duitsland. In deze flyer (pdf) lees je meer over deze locomotief (de 01 1075) en zijn reisje.
Rens Althuizen maakte de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
19 reacties
Reageer

Echt supervet!

Mooi hé, zoals dat in vroegere tijden ging. Wat heb ik er veel zien rijden, die dampende machines, ik woonde vlak aan de spoorbrug. Jammer dat ik het niet wist, anders was ik zeker gaan kijken. Spoorwegfans knappen in Duitsland deze machines in hun vrije tijd op en zo is het mogelijk dat er nog steeds nostalgische ritten gemaakt kunnen worden.

De 01 1075 was in de zestiger jaren van het "Bahnbetriebswerk" van Osnabrück(Bw Osnabrück). Deze stoomlocomotief was in die tijd de snelste en reed tussen Bremen en Osnabrück de 122 kilometer in 67 minuten. In Osnabrück waren ze maar wat trots met dit resultaat!!

jammer dat ik dit gemist heb. had het wel graag willen zien^^

mitchell&ness

bij toeval kwam ik net terug van lidl en hoorde de stoomtrein ,ik dacht ,hoor ik dit nou goed of ben ik gek ,maar toen zag ik de stoomtrein aan komen ,geweldig !!!,ik waande mij even op vakantie in Oostenrijk en kreeg wel ff wat weemoed ,jammer dat mijn geheugen van de telefoon vol was anders had ik hem zeker gefilmd ,hopelijk maakt de gemeente ,als er nog eens een door Helmond komt bekent ,dan kunnen we paraat gaan staan om te filmen of te fotograferen ,ik heb er heel erg van genoten einfach wunderbahr !!

Update 1
Voor de liefhebbers, hieronder kun je de stoomtrein van de Eifelland Expres bewegend bij de overgang in Mierlo-Hout terugzien.

Prachtig Peter. Het is de moeite waard op het wachten. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer, zulke "stoombeesten"! Nu gaat het allemaal wel harder, maar die stinkende rookpluim doet menig hart van ouderen sneller kloppen.
Ik moet nog een keer betonen dat het jammer is, dat ik dit niet wist. Het was nog een flinke lange trein ook. Wow........!!!

Update 2
Liefhebbers, de stoomtrein is gisteren ook weer teruggereden:

Ook wel aardig, maar daar staat zo'n modern ding voor en dan is het voor mij niet meer zó echt. Dus "fake"!

@Brombeer:
In het eerste filmpje rijdt het ding wel zelfstandig. Half-fake dan dus. ;)

Hoezo half-fake. In het eerste filmpje rijdt dat ding zelfstandig. In het tweede wordt de locomotief geholpen en dat noem ik fake. Jij half-fake. Hoe jij het ziet, moet jij weten.

@brombeer op maandag 12 mei 2014 om 16:28:

Misschien een uitstapje voor komende zondag.

http://www.destoomtrein.nl/cms/

Update 3
Rens Althuizen fotografeerde gisteren op hét station de terugtocht. Tegen zijn verwachtingen in zat er een diesellocomotief serie 6400 voor.

Peter, leuk, maar zondag heb ik iets anders gepland. Het is in Overloon "Militracks".

Ben op een bepaalde manier met stoomtreinen in aanraking gekomen. Een Duitser, die ik al jaren ken, heeft thuis in zijn achtertuin een stationnetje nagebouwd met alle daarbij behorende toeters en bellen inclusief seinpalen, slagbomen en een smalspoor-locomotief.

erg mooi ,,toen was nog alles mechanisch ,,nu moet alles elektrisch .

Annelies van Lieshout

Veel veranderd in 5 jaar. Nu rijden er treinen op elektriciteit. Je kunt zelfs tegenwoordig net de trein in een paar uur van Rotterdam naar Londen.

Jan van der Putten

Heb hem toen voorbij NS Brouwhuis voorbij zien komen....heel apart en mooi

Onze Guus (6 jaar): “HIJ MIST WEER HET WAGONNETJE VAN HET PAARD!!!!” ????

Jurgen Wilms

Dat is wel heel erg cool om te zien en gaaf????????

Jojo van Dam

Zou zo maar kunnen dat ze weer langs komen binnenkort

Marcel Houtman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: