15reacties

Ook Omroep Helmond is ontevreden

Beste kijkers van Omroep Helmond,
.
Er bereiken ons de laatste tijd geregeld klachten over de kwaliteit van Omroep Helmond via Ziggo. We begrijpen goed dat u ontevreden bent over de doorgifte van htet TV signaal van Omroep Helmond. Dat zijn we zelf ook! Het is een complex verhaal en we zullen proberen het zo goed mogelijk uit te leggen:
Een jaar terug stond onze video player gewoon bij UPC en stuurde zo zijn signalen de kabel op. Dat werkte toen prima omdat alleen UPC kijkers toen onze signalen hoefden te ontvangen.

De gemeente en wij hebben er echter een groot belang bij om door alle Helmonder te ontvangen te zijn. En dus willen we nu op Ziggo, KPN en Breedband Helmond uitzenden. Helaas is het technisch en financieel niet mogelijk om bij alle drie die netwerken een aparte player neer te zetten. Dus hebben we ervoor gekozen ons signaal vanuit de Cacaofabriek digitaal naar Hilversum te sturen, waar het vervolgens aan alle netwerken aangeboden wordt. (Ook TV signalen lopen tegenwoordig allemaal via internet. Zo ook ons signaal.)
Helaas lukt het Ziggo momenteel niet een stabiel signaal in Helmond te realiseren. Wij vinden dit heel vervelend aangezien Omroep Helmond hierop aangekeken wordt. Eerlijk is eerlijk: we hebben een aantal maanden geleden behoorlijk veel aanloopproblemen gehad bij het in de lucht brengen van deze nieuwe digitale infrastructuur en we begrijpen heel goed dat het geduld van de kijkers voldoende op de proef is gesteld. (Overigens is ons signaal op KPN en Breedband Helmond redelijk stabiel.)
We hebben deze klacht al geruime tijd bij Ziggo liggen, maar als kleine lokale partij tussen alle Hilversumse kanalen krijgen we niet de aandacht die we zouden willen krijgen. Maar uiteraard heeft dit probleem onze uiterste aandacht en we blijven pushen voor een oplossing.
Dit alles is niet alleen vervelend voor u als kijker. Het is ook buitengewoon storend voor onze tv-vrijwilligers die week in week uit bezig zijn het nieuws over Helmond te verzamelen, te presenteren en uit te zenden. De komende weken gaan ze toch weer verslag doen van de Kasteeltuinconcerten. We willen u vragen hen te blijven steunen. Dank voor uw medewerking.
.
Bestuur Omroep Helmond