1reactie

Amnesty-collecte Helmond: 7.225 euro

De collecte van Amnesty International, die van 1 tot en met 7 maart werd gehouden, heeft in Helmond 7225,65 euro opgebracht. Om dat bedrag op te halen, collecteerden 60 vrijwilligers in de verschillende Helmondse wijken. De opbrengst dit jaar is 12% hoger dan vorig jaar toen 58 collectanten 6.458,16 euro ophaalden.
Het was de dertiende keer dat Amnesty international een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt zij geen geld van overheden of politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty daarom van groot belang.
Naast deze jaarlijkse collecte heeft de Helmondse afdeling van Amnesty nog andere activiteiten. Zo zijn er schrijfmiddagen waarop brieven geschreven worden om mensen die onterecht vastzitten vrij te krijgen. Volgend jaar wil Amnesty in Helmond een guerilla-collecte houden. Benieuwd wat dat is of wil je meedoen? Informeer dan bij Ingeborg Vriends – van der Steijn ([email protected]). Ook als je via de lokale Amnesty-nieuwsbrief op de hoogte gehouden wilt worden.