3reacties

Oud-voorzitter CDA directeur Woonpartners

Peter van Heeswijk wordt de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners. Hij volgt op 18 mei Ben Wouters op die sinds 1 december 2014 op interim basis de directeur-bestuurder was. Wouters was de tijdelijke opvolger van Ger de Wilde die Helmonds grootste woningbouwvereniging (met circa 7.400 woningen) 13 jaar lang bestuurde.
Na zijn studie leidde Peter van Heeswijk 2 decennia het familiebedrijf Bakkerij van Heeswijk in de Kempen. Voor het CDA was hij 9 jaar lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant en een aantal jaar voorzitter in Noord-Brabant. Van juni 2007 tot juni 2010 was hij de landelijke partijvoorzitter van die partij. Na de historisch grote nederlaag van het CDA stapte hij net als Jan Peter Balkenende op. Henk Bleker volgde hem toen als waarnemend voorzitter op. Enkele maanden later kreeg hij zijn huidige functie als algemeen directeur van afvalverwerker DAR in Nijmegen.
Het profiel van drs. P.A.C.T. (Peter) van Heeswijk (1962) sluit, naar overtuiging van de raad van toezicht van de woningcorporatie, goed aan bij de visie, missie en kernwaarden van Woonpartners. Met zijn ervaring in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, denkt Woonpartners in hem een goede voorman te hebben gevonden. “Wij hebben er vertrouwen in dat onder zijn leiding een goede en betaalbare dienstverlening voor onze klanten, en de continuïteit en kwaliteit van de organisatie gewaarborgd zijn.”