1reactie

Oud-Helmond Sport-spits naar club Hans Kraaij

Serhat Koç speelt de rest van dit seizen voor de hoofdklasser DOVO in Veenendaal. Dat maakte zijn nieuwe club vandaag bekend. De voormalige spits van Helmond Sport zal daar gaan spelen onder hoofdtrainer Hans Kraay jr. Via Kraay werden de eerste contacten gelegd en na enkele gesprekken, besloot de centrumspits voor DOVO te kiezen.
De 24-jarige Koç zat zonder club nadat hij in september terugkeerde van een Turks avontuur bij Sanliurfaspor. Eind juni tekende hij een 3-jarig contract bij deze club in de op 1 na hoogste Turkse voetbaldivisie. Deze droomtransfer liep echter uit op een deceptie. Vrij snel na de transfer bleek de club de verplichtingen niet na te komen. Daarom besloot de Nederlandse voetballer van Turkse afkomst weer naar Nederland te vertrekken. Naar eigen zeggen heeft hij nog duizenden euro’s salaris te goed.
Ook Helmond Sport kreeg de afgesproken afkoopsom van 30.000 euro niet en schakelde de FIFA in. In mei vorig jaar tekende Koç namelijk voor 2 jaar bij Helmond Sport. In zijn eerste seizoen speelde hij 37 wedstrijden voor Helmond en wist 12 keer het net te vinden. Na 1 seizoen volgde de transfer naar Turkije.
In 2008 begon Koç zijn profcarrière bij FC Eindhoven. Daarna volgde FC Groningen en SC Cambuur, wederom FC Eindhoven en toen Helmond Sport.
De overschrijving naar DOVO ligt momenteel bij de KNVB maar zowel de club als Koç hebben daar een goed gevoel bij. ,”De club stelt alles in het werk om mij voor 24 januari als we tegen Montfoort spelen speelgerechtigd te hebben. Ik verwacht dat dat allemaal wel goed komt”, aldus Serhat Koç.