Pand Jobfactory, Super Sociaal en Ruilwinkel geopend

foto's door Jasper RagetlieTijdens een drukbezochte bijeenkomst vanmiddag werd het nieuwe pand van de  Super SociaalHumanitas/Ruilwinkel en Jobfactory officieel geopend door wethouder Nathalie van der Zanden. Ook GGZ Oost Brabant en speciaal onderwijs De Korenaer gebruiken de faciliteiten in het gebouw aan de Engelseweg 127- 127a waar tot april Goedhart Repro zat. “Helmond mag trots zijn op deze nieuwe locatie waar zij gezamenlijk zorgen voor een zekere mate van beschaving in onze stad” zo liet Jürgen Feuerriegel, voorzitter van Stichting Super Sociaal, weten.
Het eerst genoemde trio zat 6 jaar in het oude Edah-pand aan de Kanaaldijk Noord Oost. Dat pand gaat plat voor het nieuwbouwplan Oranjekade. Op 31 maart kregen zij de sleutel, half mei was alles klaar voor de verhuizing en begin juni ging het gewone werk voor iedereen weer van start.
Mien Paridaans van de Ruilwinkel: “Op deze nieuwe locatie maken we een mooie herstart met de Ruilwinkel en onze andere activiteiten. We hebben onze ruimte een eigen tune gegeven, met kleuren, een praktische indeling en natuurlijk een creatieve inrichting. Wat fijn is, is dat we hier een aparte ruimte hebben voor groepsactiviteiten, zoals Nederlandse les en de jonge-moedergroep. Op die manier hebben we alle ruimte om iets extra’s te betekenen voor de mensen die dat nodig hebben.”
De verbouwing en inrichting van het gebouw zijn mede mogelijk gemaakt door donaties van het Oranjefonds, het Kansfonds, Stichting Thomas van Villanova, de Beelsfundatie, Tiny en Anny van Doorne Fonds, het coöperatiefonds van de Rabobank Helmond en de Stichting Steun Welzijnszorg. Het huurcontract op naam van SMO Helmond e.o. loopt voor een periode van 5 jaar met de optie om het nog eens 5 jaar te verlengen.