40reacties

Vernieling en brandstichting woningen

Het officiële persbericht van de politie om 12.06 uur:
De politie zoekt mogelijke getuigen van vernielingen aan een drietal woningen in Helmond in de nacht van maandag op dinsdag. In twee van de woningen werd ook brand gesticht.
Rond 3.30 uur kreeg de politie drie meldingen kort achter elkaar:

  • Bij een woning aan de Jan Stevenstraat (Binnenstad) bleek een voorwerp door de ruit te zijn gegooid en daarna zou er brand zijn gesticht. Het echtpaar dat in de woning aanwezig was kon op tijd naar buiten komen en bleef ongedeerd. De brandweer heeft het vuur geblust.
  • Bij een woning aan de Pastoor Elsenstraat (Mierlo-Hout) bleek eveneens een voorwerp door de ruit te zijn gegooid en ook hier was vermoedelijk brand gesticht. Het echtpaar dat in de woning aanwezig was kon op tijd naar buiten komen bleef ongedeerd. Het vuur is door de brandweer geblust.
  • Bij een woning aan de Gaasterland (Rijpelberg) werd een voorwerp door een ruit gegooid. Hier was geen sprake van brandstichting. De bewoonster en haar dochters bleven ongedeerd.
  • Door de technische recherche is dinsdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan in de drie woningen. Door de politie wordt ook nadrukkelijk gekeken naar een mogelijk verband tussen de drie incidenten. De politie is voor haar onderzoek ook op zoek naar mogelijke getuigen van de vernielingen en brandstichtingen. Mensen die iets gezien hebben of mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.