3reacties

Prostitutie + 13 misstanden in 3 horecazaken

Bij een controle van het Peelland Interventie Team (PIT) gisteravond en vannacht werden in 3 horecalocaties (zonder bijbehorende bewoning) in totaal 14 waarschijnlijke overtredingen geconstateerd.
In de betreffende panden in het Helmondse centrum was 3 keer sprake van mogelijke sociale zekerheidsfraude, waarvoor een nader onderzoek wordt gestart. 1 Keer kwam een duidelijk signaal van prostitutie naar voren, ook dat zal verder worden onderzocht.
Tevens is 3 keer geconstateerd dat er binnen in een horecagelegenheid werd gerookt, zijn 2 overtredingen in het kader van brandveiligheid aangetroffen en waren in 2 gevallen de vereiste vergunningen niet in orde. Tot slot zijn 2 keer onregelmatigheden in de boekhouding en adresfraude geconstateerd en is een steekwapen in beslag genomen.
Welke 3 horecazaken in het centrum werden bezocht, weten we niet. De controle duurde van 22.30 uur tot 01.15 uur. Bij de actie waren naast de regionaal coördinator en de gemeente Helmond ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (voorheen: Vreemdelingenpolitie) en Senzer betrokken. Het was de eerste keer dat het Peelland Interventie Team (PIT) een integrale controle uitgevoerd. Want het Helmond Interventie Team (HIT) werd PIT in oktober.