42reacties

Skatepark in de Warande eindelijk gereed


Het is dus toch zo ver gekomen. Het skatepark in de Warande is op een haar na gereed en wordt  zaterdagochtend 1 november geopend.
De in 2011 ingediende wens van 4 vrienden is daarmee eindelijk in vervulling gegaan. Die jongens (die toen nog in groep 8 van de Wilhelminaschool zaten) wilden in de Oranjebuurt- Zwanenbeemd een skatepark oprichten. Meerdere skateplekken in het Warandepark passeerden de revue, werden uitgebreid besproken en vervolgens afgeschoten. Maar in oktober en november vorig jaar werd de locatie naast de vijver in de Warande definitief.
Begin juli startte het aanleggen van de baan ter grootte van 12 bij 28 meter. De gemeente, Rabobank, wijkraden Centrum en Stiphout en de 4 jongens zorgden voor het geld.
Guus, aka SuugSkating, geeft je alvast een rondleiding:

Nieuw Helmonds nieuws
42 reacties
Reageer

Is vlak bij het elkerZiek, dus veel su66es, alleen tandarts woont wat verder weg :-)

Tja, eindelijk is die skatebaan er dan. Lekker vet!
Over een tijdje is het nieuwe er af en dan ligt dat "ding" daarginds te vervelen. De "aandrijvers/aanstichters" zijn dan getrouwd en mogen van vrouwlief niet meer mee gaan doen. Balen wordt het dan.
Ik vind het geen gezicht, dat skatepark, maar ja, de liefhebbers natuurlijk wel en daar gaat het om. Met mijn oude schenken kan ik dat echt niet meer en moet het aan me voorbij laten gaan!!

tja brombeer daarom ga ik ook niet op zo'n stomme plank met wieltjes, ik heb tegenwoordig weer zijwieltjes nodig, zoals heel lang geleden. :-)

Zou er nu ook nog een wethouder zijn die zich op de borst klopt met het resultaat ?????? Aan de andere kant van de vijver richting boerhaavelaan was ruimte genoeg maar nee nu ligt die betonbak tussen de vijvers in, goed gedaan Helmond,weer een pareltje erbij

Sjonge jonge, wat een spuuglelijk ding!
Dit noemen ze een doorn in het oog, een tanden/botten breker haha.
Maar goed, volgens mij zit er een tandarts in de buurt en het ziekenhuis dichtbij.
Gelukkig maar, voor alle gebroken ledenmaten die jeugd op gaat lopen!
Ook vet voor de jeugd die graag met een verf spuitbus spelen (dat komt nog, hoort er wel bij).
Ben Blij dat ik hier niet in de buurt woon.
Gewoon zonde van de Warande.
@PAREL????????

Mag weer geld kosten om hangjongeren bezig te houden

@bertje, en in de winter????? schaatsen op de vijver? ipv skaten
Misschien wordt het in een later stadium nog overdekt ook, weer weggegooid geld!
Maar beton gaat wel lang mee.

Eergisteren reed ik voorbij het Warandepark en ik zag voor het eerst de skatebaan. Mijn mond viel open....ik zag midden in een oase van rust een soort kermisattractie met joelende en springende kinderen. (net aapjes) De eenden en ganzen waren weggevlucht naar de andere kant van de vijver. Het eerste wat ik dacht was: "Welke idioot heeft dit bedacht?" Want dit verdient niet echt de schoonheidsprijs om het maar eens zachtjes uit te drukken. Ik zal hier maar niet schrijven wat ik werkelijk dacht, om de bedenker hiervan niet te kwetsen. Het zal heus goed bedoeld zijn maar het ziet er niet uit want zo'n enorme kooi past nou niet echt in het fraaie groene aanzien van dit park. Als ik joelende kinderen wil horen hoef ik maar naar de dichtstbijzijnde speeltuin te lopen maar mijn rustgevende wandeling langs de Warandevijver om even de drukte van alledag van me af te zetten kan ik nu beter elders gaan zoeken. In het Hortensiapark bijvoorbeeld of dan maar aan de andere kant van de vijver gaan wandelen waar ook de eendjes heen zijn gevlucht. Jammer, heel jammer en nee....ik woon niet in de Warande maar in Helmond-Noord.

Zomaar iemand

Ik ben er nog eens langs gereden, afgelopen week. Wat een aanfluiting. Welke idioten hebben dit toegestaan? Moeten we niet een handtekeningenactie beginnen om dat spuuglelijke beton er zo snel mogelijk weer weg te krijgen??

De héle schoonheid van de Carat-omgeving is helemaal naar de knoppen, dankzij "vriendjespolitiek"!

Wat een aanfluiting dit in dit mooie park neer te leggen!!!
Toenertijd toen ik voor het eerst hoorde dat men het overwoog dacht ik al, dat krijgen ze er toch niet door, want de Warande staat op zich in Helmond met z'n schoonheid aan natuur, rust en dieren.
Echt jammer, een lelijke aantasting van een prachtig natuurpark.

Whats next? Een voetbal of basketbalkooi daar?

Skate baan aanleggen in het broed gebied van (beschermde!) knobbelganzen. Daar zet ik mijn vraagtekens te eerste al bij.

En verder:

Er zou meer toezicht komen....
Maar de wannabe pol.. ehh stadswachten hangen liever in het centrum rond. (Dicht bij de koffie en patat). Want je ziet ze er nooit.

Afval in de vuilnisbak deponeren heeft blijkbaar geen plaats in de 'Oranje buurt-opvoeding'.
Dus er moet ook maar extra geld uitgetrokken worden voor gemeente reiniging. (Of misschien kunnen de 'oranje ouders' de huishoudster met hun skate koters mee sturen?)

Zwanenfluisteraar

Als je een kiosk vanaf de markt kunt verplaatsen, omdat het achteraf een verkeerde keuze blijkt te zijn, waarom zou je dan niet een skatebaan kunnen verplaatsen omdat het een grove fout is?

There is still hope!
Welke wethouder is hiervoor eigenlijk verantwoordelijk en heeft het er doorheen gejast?

En zoals onze stoere bink in het youtube filmpje weet te melden...its pretty sick!

Vorig jaar heb ik een handtekeningenactie gehouden tegen de plaatsing van de skatebaan tussen de vijver en het hertenkampje. De boel is toen gelukkig afgeblazen totdat we een gesprek met alle betrokkenen op locatie hebben gehad samen met Mevr. de Leeuw. De vriendjespolitiek droop ervan af. Vervolgens raaskalde iemand, ik ga geen namen noemen toen om de skatebaan bij de ingang te plaatsen en daar ligt hij nu helaas. Als de gemeente de apv had aangepast(het hele toezicht blabla verhaal dat toch niet gehandhaafd wordt) dan hadden ze de baan misschien wel bij de braadplek kunnen plaatsen.

Nogmaals voor de jeugd hartstikke leuk, maar niet in een park zoals de Warande. Ik hoor velen mensen klagen en zie ook dat de dieren meer gestresst zijn.

Nog wat de zogenaamde 'fatsoensmensen' hadden de skatebaan al ruim voor de officiele opening in gebruik genomen, nou nou! Gewoon de hekken opzij getrokken. Wat een fatsoen!

Dan mag mevrouw de Leeuw hem daar ook weer weg gaan halen zou ik zeggen!

Het zou op zich ook nog wel een leuke hangplek kunnen zijn voor de hangouderen hier in het centrum, en ze kunnen ook nog eens een trucje laten zien met de scootmobiel.

Allemaal zeurpieten !!!
Ik wens alle kinderen / jeugd veel plezier.
Aub wel jullie rommel ophouden.
Ik geniet ervan als er leven in de brouwerij is.
Omwonenden zullen ivm redelijke afstand weinig last hebben.

Nou nou wat een gezanik over een plek voor de jeugd ik ben er al meerdere malen geweest met mijn kinderen en je hoort ons toch ook niet zeuren over de hang jongeren die op de bankjes zitten tegenover het skatepark zodat de ouders die hun kinderen wel in de gaten willen houden geen plaats hebben om te zitten. Altijd maar klagen en zeuren over de jeugd denk eerst eens aan je zelf! En ja er zullen altijd mensen zijn die sfeer daar proberen te verpesten door er met normale fietsen en zelfs met een mini bike op de baan te gaan staan om zogenaamd een beetje populair te doen met zn midlifecrisis rot alstublieft op van hier en ga lekker ergens anders heen! Er zijn zelfs jongeren die de baan bijhouden dmv een simpele bezem van thuis om de vallende bladeren can De baan te houden.en nog wat hondenbezitters ga gewoon naar de uitlaatstroken met jullie honden en laat ze het niet daar doen

Onbegrijpelijk dat de Helmondse Polutiek deze locatie heeft goedgekeurd. Dit is een park, waar in de avond en nacht al autos met petjes erin staan waarvan je je afvraagt wat ze daar doen. Zo'n scatepark trekt nog meer jeugd aan wat prima is; maar waarom juist hier en niet bijv op de Braak? Daar is de ruimte, overzicht en voldoende parking.

@bart(je) en de dieren die mogen last hebben van die jeugdpleziertjes ze pakken al zwarte piet af en nu ga jij even generaliseren tot zeurpieten.
En blijkbaar hoor je niet welke hoeveelheid decibels er geproduceerd worden door deze groep.
Leef je eens in al die klachten die hiervoor werden geschreven, dat heet ook opvoeding......

de enige echte Piet

Ooit zo beschreven, nooit meer hetzelfde nu.

Is di naw gin prima plekske. Oit de zon en lekker stil.
Lekker oit te reuste. Iederein die dè mar wil?
Ginneraasies Hellemonders hebbe hier wel oit gezèète.
Stiekem kusjes weggegèvve of 'nen botteram gegèète.
Dus wie hier naw nog vurbai kumt, zuukt 'n plêtske en picknick!
Keumke koffie, krintenbol, unnen appel, un sneej mik.
Hier koomde opnieuw tot léve, as ge de netuur mar snapt.
En gaode daaluk dan wir verder, bènde hillemol opgeknapt.

Bert Kuijpers, Stadsdichter

Ik was laatst wezen kijken, maar als je niet oplet word je overhoop geskate/stept oid. Het is goed dat er eindelijk iets te doen is voor de jeugd, maar de plek is verkeed. Er zijn genoeg lege plekken/grasvelden waar ze dit goed konden realiseren. Neem bijvoorbeeld het terrein waar het oude postkantoor heeft gestaan, of waar obragas heeft gestaan. Genoeg ruimte, mensen word niet overhoop geskate/stept en geen dieren behalve kraaien/meeuwen

@guido wil jij je kinderen thuis laten komen helemaal onder de honden stront? Er ligt zoveel dat je nog niet bij de halfpipe kan komen zonder schoon te blijven! Ik heb zelf ook een hond en neem wel de moeite om het op te ruimen maar al die mensen die naar de barak gaan volgens mij niet. Lekker handig je hond daar loslaten en niks opruimen waar betalen we hondenbelasting voor om Helmond sport te spekken zeker bah bah laat ze maar meer controleren bij alle grasvelden in Helmond en iedereen eens met de neus op de feiten drukken!

Niet mauwen, gun die jongeren ook eens wat !!

Paul Swinkels

Vóór of tegen! De plek had best ergens anders ingericht kunnen worden. Punt uit! En mauwen mag, want daar zijn we uiteraard Helmonders voor Swinkels!

Bij De Braak was stukken beter geweest, maar ja daar woont niet de A-klasse die dit nu gedaan heeft gekregen, daar bij De Warande. In de buurt van De Braak wonen die "mindere Goden". Of zie ik dat verkeerd?

Er is te veel grijs met te veel tijd en met een te grote angst voor verandering. Dat is wat er mis is met Helmond.

Ik ben vaak genuanceerd, maar dit is nu even mijn ongegeneerde mening.

Het gaat niet over grijs, het gaat over groen!!

Het heeft niks te maken met de jeugd niks gunnen, de locatie is gewoon verkeerd.

En zou het niet fijn zijn als ze de Helmonders een groene plek van rust gunnen?!!! Die zijn er namelijk al zo weinig.

Dat bedoel ik, rust, groen, komt uit de grijze koker.
De jeugd vertrekt, omdat er nauwelijks iets bruist.
Ironisch dat iets doods als beton leven in de brouwerij brengt.
Heerlijk om 't plezier van de kinderen te zien op een zonnige zaterdagochtend in De Warande.

De Warande en 't Goor, me dunkt!
Helmond heeft genoeg groen, snel dat tijdelijk stadspark (of is 't een uitlaatstrook?) volgooien met beton, steen en cement.

Sjef Jr.
Als we jouw dat onder dat beton mogen storten, ben ik vóór!

@de enige echte zwarte piet. Dieren schrikken niet van de Carat concerten dan?
Daar zeurt toch ook niemand over.
Een mooie mix van jong en oud in onze " vrant " is toch prachtig. e

@brombeer op zondag 19 oktober 2014 om 12:30: dat zie je inderdaad helemaal verkeerd. Als voormalig inwoner van de binnenstad en het haagje, zag ik hoe daar geld uitgegeven is aan speelplaatsen op elke hoek van de straat, die met regelmaat vernield werden door de niet A-klasse hangjongeren. En binnen een aantal dagen werd het weer vernieuwd. En dat met regelmaat terugkerend. Laten we even niet over het geld praten. Activiteiten voor deze zelfde hangjongeren werden georganiseerd om hen maar bezig te houden, op kosten van ??? De kinderen uit de Oranjebuurt, en ook daar staan gewone huizen en wonen gewone mensen tussen, hadden geen enkel aangelegde speelruimte voor de iets oudere kinderen. Dat heeft onderzoek van gemeente én LEV-groep overduidelijk bevestigd. Mogen deze kinderen misschien ook één keer iets krijgen van de gemeente?

@moeder

Je komt uit de binnenstad en het haagje, haha wat een vergelijk met oranjebuurt!
De niet A klasse mens?
Je zegt het zelf al! de jeugd uit de binnenstad vernielt alles, en alles werd /wordt steeds weer gratis hersteld.
Idd op kosten van wie???? van mij oa.
Dus nu gieten we alles maar vol beton, waar je nog een beetje fatsoenlijk kunt wonen en wandelen ipv de binnenstad.
Er zijn nog maar weinig plekken, waar je netjes en fatsoenlijk kunt wonen, in Helmond (met kinderen), welke plekken is erg persoonlijk.
Maar sorry hoor, je zegt zelf in de oranje buurt staan ook normale huizen behoor jij dan nu tot deze A klasse of voel jij dat zo.
Tuurlijk gun ik deze mooie buurt ook een plek voor de kinderen, maar dit trekt ook weer zoals jij zegt, de NIET A klasse jongeren aan.
Ging altijd heerlijk de eendjes eten geven met de kindertjes en de diertjes kijken, vraag me af of dit zo meteen nog kan? (bepaald publiek trekt zo'n bettonbak).
zelf woon ik ook niet verkeerd, maar zal zulke uitspraken nooit doen A-B-C klasse.
Hier stoor ik mezelf als echte Helmonder erg aan, die nu zgn een mooi huis hebben in een nette wijk! voelen zich opeens A klasse.
Maak het dagelijks mee, doe maar gewoon doen we gek zat.
Ik gun iedereen alles, alleen niet over mijn rug.

@mopje op donderdag 30 oktober 2014 om 12:10:

"Ging altijd heerlijk de eendjes eten geven met de kindertjes en de diertjes kijken, vraag me af of dit zo meteen nog kan? (bepaald publiek trekt zo’n bettonbak)."

Wat zijn we weer speculatief.
Wat zijn we weer bevooroordeeld.
Wat zijn we weer bang.
Wat spreken we weer vanuit de slechtste raadgever 'angst'.

Ga d'r eens naar toe en ervaar het zelf, dan zul je zien dat je antwoord op je vraag positief is.

Schei toch eens uit: "...waar je netjes en fatsoenlijk kun wonen en wandelen...".
De Warande, de Goorloop, de Stiphoutse Bossen, de Bakelse Bossen en dan niet te spreken over al het kleinere groen in Helmond.
Of verwachten we tegenwoordig dat het groen met één stap buiten de deur bereikbaar moet zijn?

Ik begrijp het echt niet waar de zucht naar groen toch vandaan komt.
Laten we nu gewoon eens een stad zijn, geen 'durp'.

@Zomaar iemand op zaterdag 18 oktober 2014 om 11:59:

In Helmond-Noord willen ze ook een nieuwe skatebaan gaan aanleggen. CDA raadslid Angelique Raaijmakers die in die wijk woont zei dat.

@sjef jr

Volgens mij lees je het niet helemaal goed, ik reageer op @moeder.
Mij maakt het verder niet uit, woon niet in de onranje buurt.
Wel 20 meter van het bos, is idd heerlijk.
Wij vinden (wij!!) dat we prachtig fijn wonen, lekker dicht bij de bossen.
Een heerlijke wijk, met heel veel nette speelveldjes etc etc etc.
Ik zeg alleen, ik vind het geen gezicht zo'n bettonbak in het beeld.(warande)
Maar dat is mijn mening, en heeft dat iets met klasse te maken A jeugd?
Sommige mensen denken blijkbaar, zo gouw ze in een van de nette wijken (zgn)
gaan wonen opeens koning te zijn, en vallen onder de noemer A klasse.
Ik bedank voor het compliment A klasse, hahahaha (grapjassen)
Dan denk ik, wij moeten ook nog maar zien, hoe het met onze kinderen zal vergaan.
Ik hoop het beste, anders een flinke corrigerende tik!
Tegen die tijd, horen jullie wel hoe of wat.
Nu even afwachten hoe lang deze bettonbak mooi zal blijven!

@mopje op donderdag 30 oktober 2014 om 19:43:

Ik dacht toch even dat ik je citeerde.
Mijn excuus.

Ik ageer (en generaliseer misschien ook) door te spreken in "we", maar het is wel de tendens die mij niet aanstaat, als 'oudere jongere', dat het allemaal groen en rustig moet zijn.

@Sjef Junior, Mag ik je vragen hoe Sjef Senior er over denkt?

Het gaat er niet om de jeugd het daar niet te gunnen!
Het gaat over de plek waar ze hem hebben neergelegd!!
Slechts denkbare plek door een stel incompetente mensen genomen.
Als je iets met de stad hebt, weet je dat je van "De Vrant" moet afblijven,
want het is een plek niet alleen toebedeeld aan de wijk, echter een plek toebehorend aan de gehele Helmondse bevolking.
Aan deze plek zit een geschiedenis van rust in combinatie met flora en fauna.

Als je in Helmond met " het hertenkamp" bent opgegroeid begrijp je het misschien.

Voorlopig zet ik ,ijn lobby door het daar weg te krijgen en het naar een andere locatie te verplaatsen.
Wat mij uiteindelijk zal lukken, zonder enige twijfel!
Desnoods via een burgerinitiatief, ik heb zo 100 handtekeningen bij elkaar hiervoor, no problem.

@ Lieke. Slechts een enkel persoon heeft deze optie genoemd. Onze altijd daadkrachtig CDA raadslid vd Raaymakers vd Pol heeft het direct bij de ambtenaren gelegd. Geen plan,geen timeline,helemaal niets. Maar ons raadslid die zeer selectief omgaat met welke burger ze wil praten gaat direct aan de slag ermee. Politiek noemen ze dat.

Helmond. Een stad met dorpse allures.

Robin Verleisdonk

@Robin

"Helmond. Een stad met dorpse allures"

Explain...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: