21reacties

Snelweg naar 040 afgesloten voor fietsrace

Komende zondag van 7.00 tot 13.00 uur wordt de snelweg naar Eindhoven opnieuw afgesloten. Net als 2 jaar geleden testen studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam dan hun nieuwe aerodynamische ligfiets, de VeloX 7. De N270/A270 wordt daarvoor afgezet tussen de Hortsedijk en de afrit bij Nuenen. Richting Helmond blijft de weg gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid via Stiphout en de Gerwenseweg.
2 Studenten-wielrensters gaan 4 keer een traject van 5 kilometer afleggen op de lege tweebaansweg. “Na een jaar ontwerpen, bouwen en trainen, is dit het belangrijkste testmoment voor onze wereldrecordpoging komende september. Daar hopen onze rensters Aniek Rooderkerken en Iris Slappendel met een snelheid van 122 km/u te fietsen en zo een nieuw wereldsnelheidsrecord fietsen voor vrouwen te vestigen”, zegt Emiel de Boer, teammanager van het Human Power Team en student werktuigbouwkunde in Delft. De afgelopen jaren was het team al zeer succesvol, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord voor mannen in 2013 met 134 km/u.
Dat zo’n snelheid mogelijk is komt vooral door het gestroomlijnde ontwerp van de VeloX. Maar de fietser is minstens zo belangrijk. Het gaat echt om de combinatie van mens en techniek. Om goed op snelheid te komen is een lange en rechte weg nodig. Daarom is in samenwerking met smart mobility testomgeving MobilitymoveZ.NL gekozen om weer te testen op de A270. Met deze test wordt voor het eerst een snelheid van boven de 60 km/u gehaald. “Die 122 km/u zal het nog niet worden, maar dit is voor het team vooral een goede gelegenheid om de laatste verbeterpunten te vinden”, aldus De Boer.

In de reacties hieronder staan updates.