5reacties

Stadswacht gaat elektrisch rijden

Vanmiddag krijgt de Stadswacht, in het bijzijn van de wethouders Yvonne van Mierlo en Paul Smeulders, de sleutels van 3 splinternieuwe elektrische auto’s. Daarmee draagt Stichting Stadswacht Helmond (SSH) een steentje bij aan de ambities van de gemeente Helmond op het gebied van duurzaamheid en elektrisch vervoer.
Door zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met die elektrische auto’s en door als overheid zelf het goede voorbeeld te geven, zorg je ervoor dat er meer elektrische voertuigen in Helmond komen. Dat is de gedachte van de gemeente hierachter. De Stadswacht was toe aan vernieuwing van hun wagenpark. Directeur Joop van Stiphout: “SSH is een vooruitstrevende organisatie. Elektrisch rijden is zo’n ontwikkeling waarin wij graag mee voorop lopen. 2 Van onze huidige auto’s worden daarom per 1 juli vervangen door 3 elektrische auto’s. Het streven is om binnen 3 jaar een volledig elektrisch wagenpark te hebben.”
Helmond heeft een stevige ambitie op het gebied van elektrisch vervoer. Dit komt terug in de doelstellingen en het beleid van de gemeente op het gebied van milieu, duurzaamheid en innovatieve mobiliteit. Daarnaast biedt elektrisch vervoer volgens de gemeente grote economische kansen in combinatie met het sterke automotive cluster en de aanwezigheid van Automotive Campus in onze stad. De gemeente vervult op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldrol, en stimuleert anderen om mee te werken aan de duurzaamheidsambities van de stad. In dat kader verleende de gemeente daarom stimuleringssubsidie aan de Stadswacht om deze elektrische auto’s (die nog steeds duurder zijn dan gewone auto’s) te financieren.