1reactie

Steeds minder bezoekers Stadswinkel

Het aantal bezoekers van onze Stadswinkel.neemt  sterk af. Kwamen er in 2010 bijna 80 duizend, vorig jaar was dat aantal gedaald tot 57.369 bezoekers. Dit jaar waren er tot vandaag 40.767 bezoekers
Minder bezoekers betekent goed nieuws. Want de belangrijkste reden van deze daling is namelijk dat Helmonders gemeentelijke zaken steeds vaker via de website van de gemeente regelen. Een bezoek aan de Stadswinkel is dan niet nodig. Zo kun je zelf digitaal een adreswijziging doorgeven aan de gemeente of een uittreksel uit de burgerlijke stand aanvragen. Dat bespaart je tijd, kan op elk tijdstip van de dag of nacht en scheelt het ambtenarenkorps veel uren werk.
Het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is niet mogelijk via de website. Hiervoor moet je persoonlijk naar de Stadswinkel komen, sinds 2011 moet je daarvoor verplicht eerst een afspraak maken. Telefonisch via 14 0492 of via de afsprakenplanner. Vandaag liet de gemeente weten dat die planner op hun website op een aantal aspecten is vernieuwd.
De belangrijkste verbetering is dat in de gemailde afspraakbevestiging voortaan een link staat waarmee je jouw eerder gemaakte afspraak kunt wijzigen, bijvoorbeeld verplaatsen naar een andere dag of tijdstip. Via een tweede link in die mail kun je de afspraak ook eenvoudig annuleren. Verder is het afsprakensysteem overzichtelijker geworden en (opdat je weet dat je op de goede site zit) sluit het uiterlijk beter aan bij de stijl van de rest van www.helmond.nl.