4reacties

Helmonds stel opgepakt voor witwassen


Na een inval vanochtend vroeg op de Basstraat in Helmond Noord heeft de politie een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Die 2 Helmonders worden verdacht van witwassen. Na de aanhouding is de woning doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Daarbij werd een (volgens de politie) aanzienlijk geldbedrag en 2 auto’s in beslag genomen. De recherche doet, samen met de Belastingdienst, verder onderzoek. De 2 verdachten zijn ingesloten.
Op het adres staat een klusbedrijf ingeschreven, zo meldde Chiel Timmermans van het ED eerder vandaag. Wil je meer weten over korte nachtelijke bezoekjes en/of mannen die er bloot rondlopen, lees dan zijn artikel.
Afsluitend meldt de politie: “Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld witwassen is het aan de samenwerkende overheid, in dit geval door politie en Belastingdienst, om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is als deze.”

Nieuw Helmonds nieuws
4 reacties
Reageer

Goed zo ga vooral door zyn er nog genoeg

Witwassen? O, Net zoals de grote koppen.

Diana van Halen

Ze mogen bij mij ook wel de was gaan doen

politie en justitie doen alleen dingen waarbij ze kunnen innen vooral verkeerscontroles bij de braak dat is een melkkoe en natuurlijk dit soort zaken maar een straatroof of iets dergelijks of van je fiets af gereden worden in de straat uit 1001 nacht de heistraat daar wordt vrij weinig aan gedaan dat levert te weinig financiele middelen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: