4reacties

Helmonds stel opgepakt voor witwassen

Na een inval vanochtend vroeg op de Basstraat in Helmond Noord heeft de politie een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Die 2 Helmonders worden verdacht van witwassen. Na de aanhouding is de woning doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Daarbij werd een (volgens de politie) aanzienlijk geldbedrag en 2 auto’s in beslag genomen. De recherche doet, samen met de Belastingdienst, verder onderzoek. De 2 verdachten zijn ingesloten.

Op het adres staat een klusbedrijf ingeschreven, zo meldde Chiel Timmermans van het ED eerder vandaag. Wil je meer weten over korte nachtelijke bezoekjes en/of mannen die er bloot rondlopen, lees dan zijn artikel.
Afsluitend meldt de politie: “Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld witwassen is het aan de samenwerkende overheid, in dit geval door politie en Belastingdienst, om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is als deze.”