Smeulders fractievoorzitter PvdA Brabant

Stijn Smeulders is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Stijn Smeulders, de huidige vice-fractievoorzitter dit sinds 2011 in de Staten zit, werd door zijn fractie gekozen als nieuwe fractievoorzitter. “Voor mij een grote eer om fractievoorzitter van de Brabantse PvdA Statenfractie te worden! Heb er zin!” zo laat onze columnist via Twitter weten.
De functie van fractievoorzitter PvdA Brabant was namelijk vrijgekomen. De huidige fractievoorzitter, Henk Leenders, wordt Tweede Kamerlid voor de PvdA. Als eerste opvolger op de kieslijst, volgt hij Kamerlid Mariëtte Hamer op die voorzitter wordt van de SER.
Een paar weken geleden stelde Stijn zich al officieel kandidaat voor het PvdA-lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van Brabant op 18 maart 2015. Volgende week wordt bekend of er nog meer kandidaten zijn. In het dagelijks leven is deze 29-jarige Helmonder werkzaam in Den Haag als beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Tot maart was hij behalve Statenlid ook nog burgercommissielid in de Helmondse gemeenteraad. Zijn broer Paul is wethouder voor GroenLinks in Helmond.