5reacties

Stomdronken Pool rijdt door na aanrijding


Een 52-jarige Poolse automobilist werd gisteravond aangehouden nadat hij op de Jan Stevensstraat in de Binnenstad onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.
Agenten troffen de man met zijn auto in de omgeving aan, nadat een getuige had gemeld dat hij tegen een geparkeerde auto was gereden. Hij was daarna doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Toen hij werd aangehouden bleek dat hij amper op zijn benen kon blijven staan omdat hij waarschijnlijk onder invloed van alcohol was. De man weigerde echter alle medewerking om dit vast te kunnen stellen. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd en de auto buiten gebruik gesteld. De eigenaar van de aangereden auto deed aangifte. De verdachte zit vast.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Ik werd afgelopen zondag met mijn gezin op de fiets bijna overhoop gereden door een volgepropte auto met Pools kenteken. Verleende geen voorrang. Gisteren werd ik afgesneden door jawel een auto met Pools kenteken. Toeval? Wat gaan we eraan doen?

Verkeersregels lappen ze massaal aan hun laars. En van rood licht hebben ze blijkbaar ook nog nooit gehoord. Dat is tenminste mijn ervaring!!

Wat we er aan gaan doen? Weinig denk ik. Misschien zou het aan te bevelen zijn dat mensen uit het buitenland, die hier voor vast willen gaan wonen, eerst maar eens een rijtest zouden moeten afleggen, want het lijkt er soms op dat het behalen van een rijbewijs in andere landen iets te gemakkelijk gaat. Lijkt zeg ik, want weten doe ik dat niet (zeker)!

Ach,

iedereen heeft in Nederland de vrijheid om te bewegen, te praten, te rijden en er wat van te vinden. Deal er maar mee, het wordt vast ooit beter. En dat geloof ik zelf dus niet echt. Er iets aan doen? Ben je mal, gewoon laten zoals het is. Dat doen we toch met z'n allen?

Lekker vast laten zitten en laten betalen voor de kosten van overnachting + ontbijtje en lokale toeristenbelasting heffen. Auto verkopen als borg.
Kijken hoe snel ie het begrijpt.
Want bekeuren heeft geen zin, want adresgegevens in Nederland kloppen meestal niet en incasseren in Polen, ha,ha ha ha ....

Wat me het meest verbaasd is dat als je als nederlander met een buitenlands kenteken wil rondrijden dat niet mag en dat Duitsers en Engelsen verplicht worden bij langer verblijf in Nederland (ik dacht van 3 maanden) moeten omzetten in een Nederlands kenteken. Waarom niet voor Polen en de andere lidstaten van Oost-Europa?

Er is een douane-voorschrift of wet op motorvoertuigen, dus douane doe daar eens iets aan

Uitzetten die gast na betaling van alle onkosten en 20 stokslagen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: