1reactie

Telstar-speler met doping tegen Helmond Sport


De Dopingautoriteit heeft Telstar-middenvelder Kevin van Essen en de KNVB op de hoogte gesteld dat hij na de wedstrijd Telstar – Helmond Sport (op vrijdag 8 mei 2015) bij een dopingcontrole positief is getest op de stof furosemide. Helmond Sport verloor die wedstrijd in mei in Velsen-Zuid met 4-0. Kevin van Essen scoorde in de vijfde minuut de eerste goal en werd in de 85ste minuut gewisseld.
Furosemide is een plaspil die op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap) staat omdat het ook gebruikt kan worden om dopinginname te maskeren. De KNVB is als lid van het NOC*NSF, UEFA en de FIFA aan die lijst gebonden.
Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op. De centrale tuchtcommissie doping van de KNVB neemt de zaak verder in behandeling. Zij moeten beslissen of er sprake is van een overtreding van het Dopingreglement en of er een sanctie wordt opgelegd. In afwachting van de behandeling van de zaak, kan de tuchtcommissie besluiten of de speler geschorst wordt voor alle officiële wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB.
Per seizoen laat de KNVB 100 dopingcontroles in het betaald voetbal uitvoeren. Daarnaast voert de Dopingautoriteit (zowel voor aanvang of na afloop van een wedstrijd als buiten wedstrijdverband) controles uit bij voetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden. “Doel hiervan is het handhaven van het vertrouwen in de sport. Elke voetballer die is aangesloten bij de KNVB moet zich houden aan de regels uit het Dopingreglement. De KNVB staat immers voor een schone, eerlijke voetbalsport” zo laat de voetbalbond weten.

Helmond SportNieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Telstar-middenvelder 2 jaar geschorst wegens doping
De KNVB heeft Kevin van Essen voor 2 jaar geschorst wegens doping. De 26-jarige middenvelder van Telstar werd positief getest na de competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Helmond Sport (zie hierboven).
De straf betekent dat hij tot 28 december 2017 is uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB. Dat meldt de voetbalbond vandaag in een persbericht.
Telstar reageert teleurgesteld op de beslissing van de tuchtcommissie. Zij vindende straf te hoog al kijkt de club ook in de spiegel: "in aanvulling op voorafgaande merken wij op dat Kevin onzorgvuldig is geweest en dat de club blijkbaar nog meer aan bewustwording moet doen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: