3reacties

Toch geen celstraf voor de explosie Suytkade

Bijna 5 jaar geleden veroorzaakte een destijds 38-jarige man een gasexplosie in zijn appartement op Suytkade. De Helmonder zou zelfmoord willen plegen. De voorpui van zijn appartement op de benedenverdieping van het appartementencomplex De Wentelaar werd volledig weggeslagen. De pui van de rest van het complex raakte zwaar beschadigd. Plusminus 14 appartementen moesten ontruimd worden vanwege mogelijk instortingsgevaar.
Omdat hij schuldig is bevonden aan het veroorzaken van die explosie rond 02.40 uur op 29 november 2010, kreeg hij van de rechtbank in maart 2014 een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Gisteren besliste het hof in hoger beroep dat hij een voorwaardelijke gevangenisstraf kreeg van een jaar met een proeftijd van 2 jaar.
Zowel de rechtbank als het hof hielden bij hun straf rekening met het feit dat hij verminderd toerekeningsvatbaar was. Bij hun strafbepaling namen zij ook mee dat hij door de explosie ernstige tweede- en derdegraads brandwonden op 30 procent van zijn lichaam had opgelopen. Daarvoor werd hij destijds meteen met de traumahelikopter naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht en is hij een aantal keer geopereerd. Verder hield het hof nu rekening met zijn familiebedrijf. Omdat zijn vader ernstig ziek is, is hij verantwoordelijk voor het bedrijf.
Harrie Fotografie maakte destijds de onderstaande 8 foto’s.