1reactie

Tweerichtingsverkeer in de Hurksestraat

De Hurksestraat in de Helmondse wijk Binnenstad wordt vanaf vrijdag 1 november opengesteld voor tweerichtingsverkeer. Tot nu toe gold in deze straat eenrichtingsverkeer. Doordat de weg in 2 richtingen open gaat, zijn de winkels en horecazaken aan de Heistraat, Hurksestraat en Lucas Gasselstraat weer vanuit verschillende richtingen bereikbaar.
Het tweerichtingsverkeer komt er op verzoek van de ondernemers van deze straten en van het wijkwinkelmanagement en na overleg met de Vereniging Wijkbeheer Binnenstad. Ook de bewoners van Hurksestraat en Pastoor van Leeuwenstraat is naar hun mening gevraagd, omdat zij in het verleden te maken hadden met veel doorgaand verkeer in de straat.
In 2014 wordt de Bakelsedijk (tussen Tolpost en Burgemeester van Houtlaan) heringericht. De plannen voor de aanpak van deze weg worden nu uitgewerkt. Dit gebeurt in overleg met bewoners en ondernemers. Tijdens de werkzaamheden zullen gedeelten van de Bakelsedijk afgesloten zijn. De Hurksestraat wordt ook in beide richtingen opengesteld om ervoor te zorgen dat de Binnenstad bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden aan de Bakelsedijk.
Voorlopig is de Hurksestraat in beide richtingen opengesteld voor een proefperiode. Deze proef zal duren tot het moment dat de werkzaamheden aan de Bakelsedijk zijn afgerond, naar verwachting in het najaar van 2014. Vervolgens wordt in overleg met de betrokken partijen de proef geëvalueerd.


Grotere kaart weergeven