3reacties

Utrecht-aanvaller Kerk naar Helmond Sport


Aanvaller Gyrano Kerk van FC Utrecht speelt dit seizoen op huurbasis voor Helmond Sport. Kerk (19) is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en kwam afgelopen seizoen tot 4 Eredivisie-optredens in het eerste elftal. Het gros van zijn wedstrijden speelde hij voor de beloftenploeg van de Utrechters. Nu krijgt Kerk dus de kans om speelminuten te maken in de Jupiler League bij Helmond Sport.
“Door zijn fysiek en snelheid krijgen we met Gyrano meer opties voor op de flanken voorin. Hij zal per direct aansluiten bij het eerste elftal van Helmond Sport”, aldus Mario Captein, directeur van Helmond Sport.
“In de Jupiler League wordt Gyrano geconfronteerd met meer weerstand en krijgt hij de kans om wekelijks te spelen op een hoog niveau”, stelt Technisch Manager Erik ten Hag van FC Utrecht. “Het opdoen van deze ervaring is goed voor zijn ontwikkeling.”
Gyrano Kerk begon zijn carrière bij Zeeburgia, waar hij al op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste. In 2012 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Op 22 januari 2014 maakte Kerk zijn debuut voor FC Utrecht in de bekerwedstrijd tegen NEC.

In de reacties hieronder de updates.

Helmond SportNieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Tevreden FC Utrecht beloont Gyrano Kerk met 1 jaar extra
Omdat ze tevreden zijn met de ontwikkelingen die Gyrano Kerk in Helmond doormaakt, gaat FC Utrecht nog een jaar door met hem. De optie in zijn contract is gelicht, waardoor hij tot de zomer van 2017 in dienst van die club is. Dat meldde zijn zaakwaarnemer.
De inmiddels 20-jarige aanvaller speelt sinds dit seizoen op huurbasis voor Helmond Sport om hier speelminuten te maken. Dat blijkt te lukken: hij speelde volgens de cijfers van VI dit seizoen al 29 van de 30 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden voor Helmond. De statistieken van Helmond Sport geven 1 competitiewedstrijd minder aan.

Huurling Gyrano Kerk gaat terug naar FC Utrecht
Na 1 seizoen Helmond Sport vertrekt de gehuurde Gyrano Kerk (20) om weer voor FC Utrecht te spelen. Omdat de FC zijn goede prestaties 2 maanden geleden al beloonde met een jaar extra, is zijn vertrek niet onverwachts.
Met 7 doelpunten werd de snelle aanvaller topscoorder van Helmond Sport. De vorig jaar 'beloofde' kans op speelminuten in de Jupiler League werd verzilverd. De club en voetbalblad VI moeten nog met elkaar in overleg of die in 33 of 34 competitiewedstrijd werden gemaakt.
De beloften van Utrecht promoveerde deze maand naar de Jupiler League en spelen daarom komend seizoen op De Braak. Goede kans dus dat onze columnist Buurman hem komend seizoen weer ziet spelen.

Jammer, met een beetje sturing van Roy Hendriksen (vaker de bal af spelen) had het een prima speler voor HS kunnen zijn. Dat Jong FC Utrecht (naast Jong Ajax en Jong PSV) de competitie komen vervuilen is natuurlijk ook erg jammer.

Hoe dan ook succes Gyrano!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: