Valse aangifte van overval sportzaak


Uit onderzoek van de politie blijkt dat een medewerkster van een sportzaak in Den Bosch op 15 januari van dit jaar valse aangifte deed van een gewapende overval.
De 21-jarige medewerkster gaf aan dat zij op 15 januari het slachtoffer werd van een gewapende overval op een sportzaak aan de Vughterstraat. Twee donker geklede mannen kwamen volgens haar de winkel in en bedreigden haar met vermoedelijk een vuurwapen en gingen er vervolgens met kleding uit de winkel vandoor.
Uit het onderzoek van de politie komt naar voren dat de medewerkster de kleding aan een haar bekende 37-jarige vrouw uit Helmond mee gaf en deed voorkomen dat een overval had plaatsgevonden. Zowel de medewerkster als de vrouw die de kleding meenam zijn als verdachten gehoord. Tegen beide verdachte vrouwen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
De politie zette destijds onder meer Burgernet in voor de opsporing van de (naar nu blijkt) niet-bestaande overvallers. De politie gaat de gemaakte onkosten naar aanleiding van de valse aangifte verhalen op de verdachte medewerkster.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: