2reacties

Van Rooi Meat breidt met 50.000 m² uit

Vleesverwerker Van Rooi Meat heeft haar in 2007 gebouwde productielocatie in Helmond stevig uitgebreid. De uitbeenruimte, kapafdeling, inpakafdeling en het vrieshuis zijn inmiddels in gebruik genomen. Over 2 weken zal ook de baconproductie in Helmond beginnen. De  vloeroppervlakte aan de Roggedijk op het industrieterrein is nu in totaal met ruim 50.000 vierkante meter uitgebreid. Alle machines zijn inmiddels van de locaties in Someren en Almere verhuisd naar Helmond.
De slachterij is uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. Om het perceel zo optimaal mogelijk te benutten, werd een aangrenzend stuk grond gekocht voor de bouw van een parkeergarage met ruim 400 parkeerplaatsen. Door deze uitbreiding van het bedrijf worden alle stappen in het proces van slachten naar uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen onder 1 dak gedaan. Dit concept heet “Van boer tot bord onder 1 dak”. “Dat voordelen zoals transparantie in de keten, kostenbeheersing, flexibiliteit, optimale controle en kwaliteit en een constante aanvoer van nieuw vers vlees doordat er 20 uur per dag geslacht kan worden”, aldus Van Rooi. Wekelijks vervallen 15.000 transportkilometers en zijn 10 mensen minder nodig om de logistiek te regelen.
Naast het slachten en uitsnijden (dat al in Helmond gebeurde), wordt het vlees nu ook in Helmond verder uitgebeend en verwerkt. “Het vlees kan straks al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer zijn” zegt directeur Marc van Rooi met het oog op de retail. Het bedrijf wil vanaf 2016 kant-en-klaar producten gaan produceren.
In december is de oplevering gepland van de overige verdiepingen in de verwerkingsunit en de (hoofd)kantoorruimte. Daarmee is de uitbreiding die In augustus 2013 werd begonnen voltooid..
Van Rooi Group is al een aantal jaar de snelst groeiende vleesverwerker in Nederland. Door onder meer diverse overnames hebben zij nu een marktaandeel in Nederland van 20%.
Het vrieshuis tijdens de bouw: