7reacties

Aanhoudingen en veel overtredingen gisteren

De gemeente en de politie hebben gisteren bij een gezamenlijke actie in de Binnenstad een verkeerscontrole gehouden en 3 adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie.

De politie en de boa’s van de gemeente waren gisteren zichtbaar aanwezig onder meer met een verkeerscontrole in de Binnenstad. Hierbij zijn 30 boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen als fout parkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van drugs. De politie gebruikte ook een rollerbank (waarmee bromfietsen en snorfietsen getest kunnen worden op hun maximale snelheid). Hierbij bleek dat 14 voertuigen harder konden dan is toegestaan. Ook bleken deze voertuigen niet aan de keuringseisen te voldoen. Hiervoor werden boetes uitgeschreven.
In 1 van onderzochte panden zijn 120 gram henneptoppen en een grote hoeveelheid gripzakken en pepperspray ontdekt en in beslag genomen. 2 Verdachten zijn hiervoor aangehouden. Hier werd ook illegaal gegokt op voetbalwedstrijden. Dit is in strijd met de wet op de kansspelen. Het gebruik van het pand kwam niet overeen met de vergunning die ervoor is afgegeven. Hiervoor is een onderzoek gestart. Na de aanhoudingen werd de zaak gesloten omdat er geen leidinggevende meer aanwezig was.
In een ander pand is plusminus 10 kilo shisha-tabak in beslag genomen omdat hierover geen accijns was betaald. Ook zijn er in dit pand signalen ontdekt van prostitutie. Alle bevindingen worden verder onderzocht. Er was ook sprake van een brandgevaarlijke situatie. Op last van de gemeente heeft de ondernemer zijn nooduitgang vrijgemaakt. In het derde pand is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude en adresfraude, waarbij er meer bewoners op het adres verbleven dan staan ingeschreven. De gemeente en Senzer gaan dit onderzoeken. Ook is er een vreemdeling aangetroffen waarvan de status onduidelijk was. De politie doet hier nog verder onderzoek naar. In een voertuig op straat werden namaak sigaretten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.
“(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt”, zo meldt de gemeente in haar persbericht. Meldingen van Helmonders helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.