1reactie

Verdachten diefstal goederen uit auto op heterdaad aangehouden

De politie hield vannacht  rond 1.30 uur 2 Helmonders van 18 jaar aan in de Pastoor Elsenstraat. Ze worden verdacht van het wegnemen van spullen uit een geparkeerde auto.
Een politiesurveillance zag door de straat drie personen lopen. Bij het zien van de politie rende 1 van hen hard weg. Vanwege dit gedrag werden de 2 overgebleven personen aangesproken. 1 Van hen had een klein plastic tasje bij zich. Toen de politie vroeg wat zij bij zich hadden, staken ze een onsamenhangend verhaal af. Voor de politie was dit aanleiding om door te vragen en te kijken naar de inhoud van de plastic zak. Het ging om goederen, afkomstig uit een auto waaronder een ijskrabber en een handleiding voor een bepaald type auto. Niet ver van de plek waar de mannen werden aangetroffen stond een auto geparkeerd. De spullen bleken afkomstig uit het voertuig.
De mannen werden daarop aangehouden. Later bleek een van de verdachten ook nog een zonnebril in een van zijn broekzakken te hebben. Deze was ook uit de auto weggenomen. De 46-jarige eigenares heeft inmiddels aangifte gedaan van de weggenomen goederen. Het duo werden ingesloten voor verder onderzoek.