Tal van overtredingen op industrieterrein

Bij een grote integrale controle door het Peelland Interventie Team (PIT) op industrieterrein Hoogeind zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Alle overtredingen krijgen opvolging door een aanschrijving, hercontrole of een boete zo laat de gemeente weten. Aanleiding voor deze controle waren verschillende meldingen uit de omgeving.

De overtredingen die zijn geconstateerd waren met name milieugerelateerd. Bijvoorbeeld het niet juist opslaan van bodembedreigende stoffen. Ook zijn verschillende verkeerd parkeerde voertuigen geverbaliseerd en zijn voertuigen weggesleept. Op diverse plaatsen zijn overtredingen met betrekking tot brandveiligheidseisen geconstateerd. Onderzoek naar arbeidsomstandigheden, resulteerde onder andere in verschillende onderzoeken naar uitkeringsfraude. Waar het kon zijn overtredingen meteen ongedaan gemaakt door de overtreder. Waar dat niet het geval is volgt een aanschrijving, hercontrole of een boete. Alle ondernemers op het industrieterrein hebben aan de controle meegewerkt. Het PIT haalde veel informatie op en deed verschillende inzichten op voor verder onderzoek.
Bij de controleactie waren de volgende organisaties betrokken: politie, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (brandweer), Senzer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB, vreemdelingenpolitie (AVIM), Douane, gemeente Helmond en netbeheerder Enexis.