2reacties

Voorleesbus Blikkie kans op IVI Award

Voorleesbus Blikkie is 1 van de 10 genomineerden die in de race zijn voor de IVI Award 2015. De Stichting Innovatie voor Informatie (IVI) heeft als doel het bevorderen van innovatie in de informatiebranche in de ruimste zin. “De bibliotheek is erg blij met deze nominatie” laat Lesley, 1 van de voorlezers van Blikkie, weten. Vorig jaar werd deze innovatie award voor het eerst gewonnen door het Brabants Historisch Informatiecentrum met de website Het geheugen van Brabant.
Deze nieuwe mobiele activiteit van onze bieb bevordert het lezen en leesplezier bij de kinderen in onze stad en regio. Deze leespromotie vindt plaats in de voorleesbus en heeft burgemeester Elly Blanksma als ambassadeur. Inmiddels rijdt de oldtimer met vrijwilligers al een schooljaar naar peuterspeelzalen, scholen en speeltuinen. Haar eerst rit ging vorig jaar juni naar peuterspeelzaal Ieniemienie in Brouwhuis.
De IVI Award wordt uitgereikt aan een bibliotheek, mediatheek, archief, museum of soortgelijke organisatie in Nederland. Diegene die het meest innovatieve product, concept of dienst ontwikkelde dat gericht is op informatieverschaffing aan het publiek, pakt de prijs.
Op donderdag 12 november tijdens het jaarlijkse congres van het KNVI in Nieuwegein is de prijsuitreiking. Behalve de eer, krijgt de winnende inzending ook hulp ter waarde van 15.000 euro. Wil je graag dat onze bieb deze prijs pakt, dan kun je daarop stemmen. Ga dan helemaal onderaan die pagina en kies de zesde mogelijkheid: ‘Voorleesbus “Blikkie” – Bibliotheek Helmond Peel’.

In de reacties hieronder staat een update.