16reacties

Vrijwilligerspenning voor “Toontje Glazen”

Zojuist kreeg Toon Aarts uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente ontvangen tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Hockey Club Helmond (HCH). Deze penning is aan hem uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet gedurende vele jaren.
Toon, ook wel bekend onder de naam “Toontje Glazen”, is een beroemdheid in het Helmondse uitgaansleven.

Ook bij HCH is hij al vele jaren een vertrouwd gezicht en haalt al meer dan 30 jaar vrijwillig tijdens de weekenden de glazen op bij HMHC (1 van de 2 voormalige hockeyclubs in Helmond) en later bij HCH. Daarvoor heeft hij ook een tegel gekregen die nu aanwezig is in het clubhuis van HCH.
Daarnaast heeft Toon Aarts voor Frans van de Aa gewerkt bij ’t Pompke in Mierlo, later bij ’t Houts Pörtje en ook nog bij discotheek Chadouf in Beek en Donk. Hierna zette hij zich ook in voor Jos Wijnen van 1987- 1990 bij La Mirage en later van 1990-2002 bij Plaza. Kortom, een zeer betrokken man met een groot hart aldus B&W. Zijn leeftijd zorgt er nu echter voor dat hij moet stoppen met het ophalen van glazen, tot groot verdriet van hemzelf.
“De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer Aarts de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen”, aldus het persbericht van de gemeente.

In de reacties hieronder staat een update.