1reactie

Sinterklaas heeft 450 vrijwilligers nodig

Dinsdag 18 november nemen de Sint en zijn Pieten weer hun intrek in het Helmondse kasteel. Het tiende jaar dat Helmond die eer heeft. Op verschillende manieren krijgt dit jubileumjaar extra aandacht..
Met een kick-off voor vrijwilligers en aspirant-vrijwilligers op donderdag 18 september in Wijkhuis De Fonkel start dit tiende seizoen van Het Kasteel van Sinterklaas. Want de huisvesting van de Goedheiligman vergt behoorlijk wat voorbereiding. En ook dit jaar worden er weer zo’n 25 duizend bezoekers verwacht in en rondom het kasteel. Zij komen een kijkje komen nemen in de Pietenschool, de pepernotenbakkerij, de schatkamer met cadeautjes, de Pietenzolder en de werk- en slaapkamer van Sinterklaas.
Daarvoor is weer de hulp nodig van zo’n 450 vrijwilligers. Er zijn nog extra handjes nodig, zo laat de organisatie Stichting Sinterklaasstad Helmond weten. Nieuwe vrijwilligers kunnen zelf aangeven welke taken ze willen verrichten en wanneer ze beschikbaar zijn. De werkzaamheden zijn erg  divers, dus iedereen die wil kan een steentje bijdragen.
Nieuwe én bestaande vrijwilligers kunnen zich tot 1 oktober op verschillende manieren aanmelden:

  • tijdens de kick-off op donderdag 18 september vanaf 19.30 uur in wijkhuis De Fonkel
  • tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 23 september vanaf 19.30 uur in wijkhuis ’t BrandPunt
  • tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 29 september vanaf 19.30 uur in wijkhuis De Fonkel
  • bij de balie van de LEV-groep aan de Penningstraat 55
  • digitaal via www.sinterklaasstadhelmond.nl.

Het onderstaande filmpje uit 2011 geeft je een impressie van het vrijwilligerswerk: