3reacties

Weer bejaarde vrouw slachtoffer spoofing

Zaterdag 21 januari stond een man bij de pinautomaat in winkelcentrum Brouwhorst veel geld te pinnen met een bankpas die niet van hem is. Die pas is namelijk van een 82-jarige vrouw.
Zij was eerder gebeld door een nep bankmedewerker en vervolgens kwam er een nep koerier van de bank bij haar thuis. Die heeft haar bankpassen en mobiele telefoon meegenomen.
De politie: “Deze man heeft er mee te maken. Hij pleegt de pinfraude en we willen weten wie hij is en waar hij is.”

Zij geven daarom nu beelden van de verdachte vrij. Herken je hem of heb je meer informatie? Dan wordt je gevraagd te bellen naar 0800-6070 of (anoniem via Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000. Het tipformulier van de politie kun je daarvoor ook gebruiken.

Gistermiddag plaatsten we ook een opsporingsbericht inzake een bejaarde vrouw die het slachtoffer werd van spoofing. Dat bericht werd op onze Facebookpagina inmiddels 178 keer gedeeld.

Trap er niet in. De bank vraagt nooit om je bankpas en pincode, geef die dus nooit aan een vreemde. Ook al is die persoon nog zo overtuigend aan de telefoon of bij je aan de deur. Meer informatie over deze vorm van oplichting en fraude en hoe je het kunt voorkomen.

In de reacties hieronder staat een update.