5reacties

Zorgen over het onderhoud in het centrum

Steeds vaker komen bij het Centrummanagement vragen en klachten binnen over het onderhoud en beheer in het centrum. Ondernemers zien naar eigen zeggen de ‘verloedering’ toeslaan en vragen zich af of de gemeente niet wat harder kan lopen als er er iets kapot is, bomen gesnoeid moeten worden of rommel achterblijft.
Centrummanager Marlène Drouen heeft begrip voor de kritiek en gaat dat bij de verantwoordelijke wethouder aankaarten. “Er is erg veel geïnvesteerd in een mooier centrum. Het straatmeubilair, de kunst, de bomen; iedereen die de stad bezoekt roept erover. Natuurlijk moeten we dat in stand houden. Al is het alleen maar om te voorkomen dat we over een paar jaar weer een enorm bedrag moeten investeren om het opnieuw te doen.”
Volgens Marlène is de verminderde aandacht voor het beheer en onderhoud een gevolg van de krappe gemeentebudgetten. “Ik kan geen andere reden bedenken. Aan de mensen die het werk moeten uitvoeren, ligt het niet. Die doen écht hun best om het zo snel en goed mogelijk op te lossen.”
In juli stelde Senioren 2013 raadsvragen over de falende onkruidbestrijding bij het kasteel in het centrum. Volgens B&W was dat echter een foutje van de aannemer.