Zusjes genomineerd voor Brabander 2013


De Helmondse zusjes Sofie en Emma zijn genomineerd voor de titel Brabander van het jaar 2013. Bij deze jaarlijkse verkiezing van Omroep Brabant worden 10 ‘gewone’ Brabanders genomineerd die iets bijzonders doen.
Sofie en Emma Peek zijn 11 en 9 jaar oud en hun goede werk blijft niet onopgemerkt. Ze zetten zich met hun Stichting Achterstevoren in voor ernstig zieke kinderen. Ze begonnen met het ophalen van knuffels en uitdelen in ziekenhuizen. Nu laten ze nu wensen uitkomen van ernstig zieke kinderen. Sinds januari 2013 lieten ze al 110 wensen uitkomen, 1 voorbeeld daarvan in Helmond is ‘Zusjes delen cadeautjes uit in Elkerliek’.
Op de vraag aan Sofie of ze het moeilijk vindt om niet verdrietig te worden van kinderen die zo ziek zijn antwoordt ze “kinderen zouden helemaal niet ernstig ziek mogen zijn, maar soms is dat wel zo. Als wij dan een glimlach op het gezicht van het kind toveren dan weten we dat we voor even de zorgen weg hebben genomen”.
Dit alles heeft geresulteerd in hun nominatie voor Brabander van het jaar 2013. Daar zijn ze natuurlijk blij mee. Vooral omdat dat meer bekendheid betekent die er voor zorgt dat meer wensen van ernstig zieke kinderen uit kunnen komen.

In december komen alle genomineerden bij elkaar in Kasteel Heeswijk. Daar maakt de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, tijdens het diner de winnaar bekend. De ‘Brabander van het jaar 2013’ krijgt een bijzondere toespraak van onze commissaris en een aandenken in de vorm van een beeld. De registratie daarvan zal op kerstavond worden uitgezonden.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: