6reacties

Een nieuw festival!

Op een avond, een paar weken geleden, zaten we met een twintigtal personen (de besturen van Artimond en Jazz waren er ook bij) bij Vrijwerkers te vergaderen over de toekomst van Artimond en Jazz in Catstown. Besloten is namelijk dat deze twee culturele festivals in de toekomst één cultureel festival moet worden. Dit jaar worden de festivals één week na elkaar georganiseerd en de vraag was of er al een verbinding gemaakt kon worden tussen de twee weekenden. Zo ontstond het idee om de tussenliggende week te vullen met activiteiten en er zo een 10-dagen-festival van te maken. We deden een oproep aan (cultureel) Helmond en daar werd door vrijwel alle partijen gehoor aan gegeven! Open dagen, open podia, een quiz, een talkshow, workshops en wedstrijden, erg gaaf allemaal. Ook particuliere initiatieven werden ingediend. Nu wordt er een agenda gedrukt maar er komt ook een website en als jij nog iets cultureels wilt organiseren in de week tussen Artimond en Jazz mag je dat nog altijd aanmelden via [email protected]

Goed, dat was dus wat we bedacht hadden voor dit jaar. Maar voor volgend jaar zal iets nieuws moeten komen. Daarom hebben we nog iets bedacht: Een openbare brainstorm over hoe een toekomstig festival eruit moet gaan zien. Wat we zouden willen zien en beleven, wie we willen dat er op af komt, op welke plek het feest gegeven gaat worden en wie het allemaal kan regelen en doen. Een positieve brainstorm over hoe we met een nieuw cultureel festival Helmond nationaal op de kaart kunnen gaan zetten. Er wordt deze avond niks besloten of bepaald, er worden ideeën uitgewisseld. Dit is een particulier initiatief door (Helmondse) vrijwilligers.

Op dinsdagavond 28 mei van 18u30 tot 20u30 heeft het Gemeentemuseum Helmond hiervoor een zaal in het kasteel ter beschikking gesteld.
Ik nodig iedereen die een positieve bijdrage kan leveren uit om vooral te komen. Ik zal er ook zijn om de boel een beetje te begeleiden. Ik ben heel benieuwd naar al jullie ideeën!

Jan Vriends
Vrijwerkers